Mersin'de Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Halkevi üyeleri, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldürülüşünün 6. yılında andı.
ÖDP ve Mersin Halkevi üyeleri, Hrant Dink'i anmak üzere Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Burada 'Faşizme inat kardeşimsin Hrant' yazılı pankart açan grup, sloganlar atarak Hrant Dink'in öldürülmesini protesto ettiler. Dink'in fotoğraflarını ve 'Hepimiz Hrantız Hepimiz Ermeniyiz' yazılı dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan ÖDP Mersin İl Başkanı Oktay Canpolat, "Genelkurmay andıçları ve 301 yargılamalarıyla hedef haline getirilip, adeta bütün dünyaya ilan edilerek taammüden katledilişinin üzerinden tam 5 yıl geçti. Geçen 5 yıl boyunca yargılama sürecinde Ahparik Hrant'ın gerçek katillerine dokunulmadı bile" dedi.
Hrant Dink'in kardeşliği, bir arada yaşamayı savunarak tabuları yıktığını belirten Canpolat, "O, kardeşliğin, barışın Anadolu topraklarında filizleneceğine inanıyor, bunu anlatıyordu. Bunun için hedef seçildi ve katledildi. Dün onun katline karar verenler, bugün katillerinin ortaya çıkmaması için uğraşıyor. Hrant, dostluğu, eşitliği, özgürlüğü savundu. Bu uğurda hayatını ortaya koydu" diye konuştu.
Halkevleri Mersin Şube Başkanı Şamil Işıkcevahir'in de bir konuşma yaptığı eylemde daha sonra grup, iki eylemcinin çaldığı saz eşliğinde 'Sarı Gelin' türküsünü söyledi.
(KYM-AKL-CC-Y)

19.01.2013 16:22:15 TSI

Editör: Wan Haber