Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türk Pediatri Derneği arasında yapılan protokol çerçevesinde, Mersin'de Yetiştirme Yurdu, Çocuk Yuvası ve Çocuk Evlerinde çalışan bakıcı annelere yönelik eğitim semineri verildi.
Halkkent Toplum Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, kurum olarak her alanda olduğu gibi çocuklara yönelik hizmet veren kuruluşlardaki personellerin eğitimine de büyük önem verdiklerini, bu kapsamda gerek il müdürlüklerinde, gerekse işbirliği protokolü imzalanan kuruluşlarla ortaklaşa eğitim programları düzenlediklerini söyledi.
Bulut'un konuşmasının ardından devam eden seminerde, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilimdalı Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Delibaş tarafından personele eğitici bilgiler verildi. Delibaş, çocuk 4 yaşına geldiği halde, gece veya gündüz ara sıra da olsa altını ıslatmaya devam ediyorsa, bunun duygusal bir probleme işaret ettiğini belirterek, "Ancak her altını ıslatma olayını psikolojik bir sebebe bağlamak doğru değildir. Bu durumda anne-babalar psikologa gitmeden önce bir çocuk doktoruna müracaat etmeleri doğru olacaktır. Çocukta altını ıslatmaya yol açan organik bir bozukluk olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ateşli hastalıklar, böbrek ve idrar yolları enfeksiyonları da altını ıslatmaya yol açabilmektedir. Çocuklardaki bu tür altını ıslatmalar genelde kalıcı değil ve tedavi edilebilmektedir" dedi.
(HSK-Y)

20.01.2013 14:53:08 TSI

Editör: Wan Haber