Gazeteci-yazar Cemalnur Sargut, İslam dininde ailenin çok önemli bir yerinin olduğunu belirterek, eşlerin birbirini Allah için sevmesinin aile bütünlüğünün temelini oluşturduğunu söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü tarafından 'Aile ve Toplum İlişkileri' konulu bir konferans düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde gazeteci-yazar Cemalnur Sargut'un konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Mersinliler büyük ilgi gösterdi.
Semah gösterisiyle başlayan programın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, konferansa gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Kurum olarak aileye ve topluma önem verdiklerini vurgulayan Bulut, "Hazreti Mevlana'nın, 'Güzeli sorgulamak için çağ ve coğrafya ayırmadık. Aklımızı uyaracak hikmetli sözlerle açtık kapımızı' sözünden de anlaşıldığı gibi, bugün bu salonda doğulusu-batılısı, güneylisi-kuzeylisi ile tek yürek, tek kalp olduğumuzu gösterdik. Her dinden, her ırktan, her dilden insanlarımız burada. Bu birlikteliği görmek kadar bizleri mutlu eden daha güzel bir şey yok" dedi.
Katılımcılara 'Aile ve Toplum İlişkileri' konusunda bilgi veren gazeteci-yazar Cemalnur Sargut ise, İslam dininde ailenin çok önemli bir yerinin olduğunu vurguladı. Eşlerin birbirini Allah için sevebilme zevkini tadabilmelerinin, aile bütünlüğünün temelini oluşturduğunu kaydeden Sargut, "İslam dini sevginin, hoşgörünün ailede yaşandığı dindir. Allah, ailesine iyi davrananı sever. Ailesini seven insanlarda aile içi şiddet olamaz. İslam dini güçlü ailenin oluşmasında en önemli unsurdur. İşte bu birlik ve idrak içerisinde, 'Allah' diyebilme zevki içerisinde el ele vererek kadın ve erkek arasında mutluluk olabilir" diye konuştu.
İslam dininde ailede eşlerin birbirine sadık ve vefalı olduğunu ifade eden Sargut, şöyle devam etti: "Bir aileyi oluşturmak için Peygamberimizin hayatındaki aile yapısına çok iyi bakmak lazım. Peygamberimiz eşlerine karşı çok nazik, çok kibar ve çok sevecendi. Gece namazına kalkarken eşi Hazreti Ayşe'den rahatsız olmaması için izin isterdi. Böyle bir Peygamberin ahlakını örnek alan bir toplumda hiçbir zaman eşler arasında geçimsizlik ve ayrılık olmaz. İnsan herkesle iyi geçinmek demektir. Herkesin 'aile' denince bu manevi kurumu bir eğitim kurumu olarak görmesi gerekir. Aile birliğinde en önemli unsurlar; sevgi, saygı, adalet ve hoşgörüdür. Dinimizde hiçbir ayette kadın ve erkek ayrımı yapılmadığı bilindiğine göre, evlilikte de hataların sorumluluğu eşit olarak dağıtılır. Birinin hatası diğerinden üstün kabul edilemez."
Sargut, "Ailenin çöküşü demek bir milletin çöküşü demektir. Bu nedenle Türk ailesinin güçlü olması gerekir. Ailenin tek sermayesi vatanına, milletine faydalı olan evlat yetiştirmektir. Büyüklerine saygı duyan, küçüklerini seven, saygı, sevgi ve hoşgörünün egemen olduğu aile, güçlü ailedir" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Kadir Okatan ve Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, gazeteci-yazar Cemalnur Sargut'a teşekkür plaketi ve çiçek verdi.
(HSK-GS-Y)

16.01.2013 10:57:02 TSI

Editör: Wan Haber