Mersin Valiliği, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, merkezle üç ilçe arasında telekonferans sistemi kurdu. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, telekonferans sistemiyle ilk toplantıyı Tarsus, Silifke ve Anamur ilçelerine bağlanarak yaptı.
Kaymakamlar ve İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, Vali Güzeloğlu başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda, Türkiye'de ilk kez Mersin Valiliği'nin gerçekleştirdiği telekonferans sistemi de kullanıldı. Toplantıya geçmeden önce sistemle ilgili bilgi veren Güzeloğlu, telekonferans sistemi aracılığıyla yapılan bu toplantı ile birlikte Türk kamu yönetiminde bir ilkin gerçekleştirildiğini söyledi. "Etkin, verimli, ekonomik bir kamu hizmeti sunmanın temel felsefesi olan zamanı verimli kullanmak bağlamında Valiliğime bağlı ilçe kaymakamlarımız, ilçe idari şube başkanlarımız ve ilçe güvenlik yetkililerimiz ile birlikte bugünden itibaren aylık düzenli toplantılarımızı telekonferans sistemi ile yapmak üzere bu süreci başlatmış bulunuyoruz" diyen Güzeloğlu, teknolojik gelişmeleri kullanmak ve bunu uygulamaya taşımanın, Mersin'de görev aldığı ilk günden itibaren önemsediğimiz ve gerçekleştirilmesini hedeflediği en temel amaçlarından biri olduğunu kaydetti. Aylık toplantılarını bugünden itibaren telekonferans sistemi ile Valilik merkez olmak üzere Tarsus, Silifke ve Anamur'da eş zamanlı olarak başlattıkları bilgisini veren Güzeloğlu, "Bu sistem kullanılarak il yönetiminin tüm birimlerinin gerektiği zaman ilçelerimizle doğrudan bağlantı yapmasını sağlamak, sorunların çözüm yollarını karşılıklı tartışarak sonuca bağlamak ve gereken her düzeyde en hızlı iletişimi başarmak adına önemli bir başlangıç" dedi.
Mersin'in toplam 15 bin 800 kilometrekarelik Akdeniz kıyısında 6 il ile sınırı olan ve bu büyüklükte coğrafi sınırları ve mesafeleri uzaklık olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir il olduğuna işaret eden Güzeloğlu, "Örneğin bugün telekonferans sistemiyle bağlandığımız Anamur ilçemiz Mersin merkezimize 223 kilometre uzaklıkta olup, yasal hız sınırları içerisinde yaklaşık 3,5 saatlik bir yolculukla erişilebilen bir konumdadır. Mut ilçemiz 158 kilometre, Gülnar ilçemiz de 147 kilometre mesafededir ve yaklaşık 3 saatte ulaşılmaktadır. Gerek kaymakam arkadaşlarımızın gerek ilçe yöneticisi arkadaşlarımızın il toplantıları ve merkeze gelmeleri, yarısını yolda geçirmek kaydıyla 1 günü tüketmek demektir. Şüphesiz bu, bugünün yönetiminde karşılıklı sürdürülebilir ve teknoloji bu kadar önemli bir altyapı zenginliği sunarken devam ettirilebilir değildir. Bugün iletişim çağında bir günün toplantı bütünlüğünde ister 1 saat, ister ortalaması 5-6 saat olan yolculukla tüketilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Bu doğrultuda Mersin Valiliği olarak uzun dönemdir Türk Telekom A.Ş. ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, bugün Türkiye'de bir ilk olarak Mersin Valiliğimiz ve bağlı üç ilçe merkezimizde bu altyapı tesis edilmiş durumda. Sürdürülen çalışmalar çerçevesinde Mersin bütünlüğünde bağlı ilçelerimizin alt sektör ve tematik toplantılarında da teknolojiyi en güçlü ve en yeni olarak Mersin Valiliği bağlamında kullanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
"BUGÜN BAŞLAYAN SÜREÇ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR"
Bunun, bir bütünlüğü eş zamanlı yakalamak, sorunların çözüm noktasında inisiyatif almak ve karar verme sürecini hızlandırmak adına paha biçilmez bir kolaylık ve üstünlük olduğunun altını çizen Güzeloğlu, şunları söyledi: "Başlayan yeni dönemin öncelikle ilimize ve vatandaşlarımıza hizmet noktasında hayırlı olmasını diliyorum. Bugün başlayan süreç Mersin'de teknolojinin yönetimle buluşması adına bir dönüm noktasıdır. Bu süreç devam edecek ve daha ötesindeki birçok projede Mersin'de insanımıza bir hizmet olarak sunulacaktır. Bugün bir ilki, Türkiye'de 81 il içinde ilçelerimizle kamu yöneticileriyle birlikte il merkezli bir telekonferans sistemini Mersin'de başlatmanın ve buna öncülük etmenin de mutluluğunu yaşıyorum."
Güzeloğlu'nun konuşmasının ardından Anamur'da Anamur, Bozyazı ve Aydıncık; Tarsus'ta Tarsus ve Çamlıyayla; Silifke'de Silifke, Mut ve Gülnar; Mersin'de ise merkez ve Erdemli ilçelerinin kaymakamları, kamu yöneticileri ile ilçe yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda, Mersin'den toplantıya katılanlar, telekonferansla bağlanılan ilçelerdeki yöneticilere tek tek kendilerini tanıttılar.
(KYM-Y)

06.02.2013 15:58:34 TSI

Editör: Wan Haber