Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, Mersin'deki sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, Mahalli İdareler ve İçişleri Bakanlığı'nca yapılacak çalışmaları 'Vatandaş Karnesi' adı altında halkla paylaşmak istediklerini bildirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Stratejik Planlama ve Bütçe tartışmalarına yönelik gerçekleştirilen veri toplama toplantısının ilki Mersin Üniversitesi, Ziraat Odası, Mersin Barosu ve birçok sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla Sultaşa Otel'de yapıldı. Toplantının ardından makamında bir açıklama yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, Kent Konseyi'nin İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa hazırlanan bir projeye imza attıklarını belirtti. Mersin'de bulunan bütün sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, Mahalli İdareler ve İçişleri Bakanlığı'nca yapılacak çalışmaları 'Vatandaş Karnesi' adı altında halkla paylaşmak istediklerini kaydeden Özdemir, "Avrupa Kenti olma noktasında kentimizin sıkıntıları, geleceği ve gelecek yüzyıla hazırlanması sürecinde Kent Konseyi'ni halkımızla buluşturmak istiyoruz. Bugün sivil poplum kuruluşlarında, özellikle İçişleri Bakanlığı ve Mahalli İdarelerde görev alan arkadaşlarımızla bu amaç doğrultusunda bütünleştik" dedi.
Mersin kentini güzelleştirmek, sıkıntılarına son buldurmak için elinden geleni her zaman olduğu gibi yapacağını ve bundan büyük bir onur duyduğunu da ifade eden Özdemir, "Önümüzdeki 100 yıllık planın 1/100 binlik ölçek planını arkadaşlarımızla birlikte hazırlıyor ve koordineli çalışıyoruz. Kentimizle ilgili son derece önemli kararların alınacağı kanısındayım. Her zaman olduğu gibi amacımız Kent Konseyi'ni halkımızla kaynaştırmaktır. Mersin kentini güzelleştirmek, kentimize hizmet anlayışıyla bu kente insan kaynaklı hizmet etmek bizim birincil görevimizdir. Ortak paydada kent ve yaşanılabilir çağdaş bir Mersin hedefliyoruz" diye konuştu.
(KYM-Y)

09.01.2013 16:41:37 TSI

Editör: Wan Haber