Mersin Kasaplar Esnaf Odası tarafından kasaplar ve su ürünleri satan işletmelere yönelik "Gıda ve Hijyen Eğitimi" düzenlendi.
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden (ESOB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Kasaplar Esnaf Odası, Mersin ESOB ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile üyelerine eğitim semineri verdi. Türkiye'nin AB uyum sürecinde sağlıklı ve kaliteli ürün satılması ve uygun şartlarda muhafaza edilmesi ile işletmelerin durumlarını günümüz standartlarına uyarlayabilmeleri amacıyla gerçekleştirilen "Gıda ve Hijyen Eğitimi"ne konuşmacı olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi Müdürü Yılmaz Kaya, Gıda ve Yem Şubesi yetkilisi Ziraat Mühendisi Kerim Kaya, Gıda Mühendisi Dr. Özlem inan ile Gıda Yüksek Mühendisi Ayşegül Yıldız katıldı.
Mersin ESOB'ta, 13 Haziran 2010 tarihinde yürürlüğe giren 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Hijyen Kanunu ile buna bağlı olarak yayınlanan yönetmelik ve tebliğiler doğrultusunda verilen eğitimle kırmızı ve beyaz et ve et ürünleri ile su ürünleri satıcılığı yapan işletmelerle buralarda çalışanlar, hijyen ve mevzuat hakkında bilgilendirildi. Eğitim seminerine katılan konuşmacılar tarafından söz konusu işletmelerin uyması gereken hijyen kuralları, alınması gereken tedbirler ve yasal izinler ile mevzuata uymayan işletmelere uygulanacak yaptırımlar hakkında genel bilgiler verildi. Eğitimde ayrıca, Türkiye'nin AB uyum sürecinde sağlıklı ve kaliteli ürün satılması, uygun şartlarda muhafaza edilmesi , işletmelerin günümüz şartlarında durumlarını ayarlayabilmeleri için genel hükümler aktarıldı. Eğitime katılanlara daha sonra ise düzenlenecek toplantı ile sertifika verileceği kaydedildi.
(KYM-Y)

11.02.2013 12:02:13 TSI

Editör: Wan Haber