Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu, pazar günü sahasında oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarına başladı.
Bir günlük aranın ardından bugün Macit Özcan Spor Tesisleri'nde çalışmalara başlayan kırmızı-lacivertli ekipte, uzun süredir sakat olan Yatara da takımla birlikte antrenmana katıldı. Teknik Direktör Giray Bulak nezaretindeki antrenmanda, sakatlığı süren Mustafa Keçeli takımdan ayrı çalışırken, ısınma koşusu ile başlayan çalışmalar, dar alanda kısa pas çalışmasıyla devam etti.
Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bulak, ligin ikinci yarısında oynanan 3 maçı değerlendirdi. Kazanamadıkları ve berabere kaldıkları 2 maçta canlarının yandığını ve kalplerinin sızladığını, şimdi daha fazla hissetmeye başladıklarını söyleyen Bulak, "Çünkü beraberlikle sonuçlanan hem Orduspor hem de Eskişehirspor maçında kazanmaya yakın takım bizdik. Ama 'deplasmandır' diyoruz ve birer puanla döndük. Fakat pekala 4 puanımız daha olup önümüzdeki takımları ürkütebilirdik, hatta ligi ürkütebilirdik. Bu bakımdan biz 4 puanı kayıp olarak görüyoruz. Bu 3 maçta 9 puan alabilirdik" dedi.
Genel olarak hem gol atma oranı hem de yememe oranı olarak iyi durumda olduklarını vurgulayan Bulak, "Şimdi çocuklar daha da güçlendi. Diğer eksiklerimiz de takıma katıldı. Ben Yahia da döndü. Gosso'nun dışında şu anda tam takım halinde çalışıyoruz. Ama Mustafa Keçeli ile Ömer Aysan'ın bir iki haftası var. Genel duruma baktığımızda oyuncularımız tam 90 dakika istediğimiz tempoda olmasa bile artık bir 70 dakikalık tempomuz iyi diyebilirim. Bundan sonra, bu süreyi aramıza katılan yeni arkadaşlarımızla tamamlayıp, onlara tempo yaptırıp genele taşama gayreti içinde olacağız. Çünkü o arkadaşlarımız bize çok lazım, çok önemli oyuncular. Kompak bir takım olduk. Bir birini seven, anlayan, kucaklaşabilen bir takım olduk. Ama bundan sonra artık bizim işimiz de zor. Çünkü aşağı yukarı bir birine yakın 27 tane oyuncumuz var. Bir kısmı kadroya girecek, bir kısmı giremeyecek. Bu yüzden biraz belki asabiyet başlayacak. Bundan sonra artık herkes çalışmasının karşılığını alacak. Çalışacak, formayı da kendi giyecek. Biz oyuncuya formayı vermiyoruz, oyuncu kendi alıyor. İnançlı bir kadro olduk. Biz hep şunu söylüyoruz; sloganımız, 'yenilmeyen bir takım olacağız' diyoruz. Yenen takım bile çok zor yenecek. Biz hep bunun peşindeyiz" diye konuştu.

"FUTBOLUN BAYRAMI MERSİN'DE OLACAK"
Pazar günü oynayacakları Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak, 'Aykut Kocaman'ın takımda revizyon yapacağı, bununla ilgili özel önlem alıp almayacağı' yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Giray Bulak, şöyle devam etti; "Bizim kendi oyun anlayışımız var. Bu oyun anlayışımızı hem iç sahada hem dış sahada uyguluyoruz. Ne Orduspor ne Eskişehirspor ne de Sivasspor maçında farklı oynamadık. Baskın futbol oynamak istiyoruz, rakip sahada oynamak istiyoruz. Bizim oyun anlayışımız o, hücum yapmak istiyoruz. Artık takımlar bir birini çok iyi tanıyor. Bir birlerinin analizlerini teknik ekipler yapıyor, teknoloji kullanılıyor. Kim nasıl yemek yiyor, suyu nasıl içiyor bunların analizi yapılıyor. Çünkü çok büyük ve yeterli analiz grupları var. O nedenle nasıl oynayacakları, kiminle oynayacakları çok mühim değil. O gün olaya kim yoğunlaşacak, konsantre olacak, nasıl oyun değiştirecek bunlar tartışılıyor. Biz de önemli bir gün yaşayacağız. Futbolun bayramı pazar günü Mersin'de olacak. Çünkü önemli bir takım geliyor. Şampiyonluk iddiası olan bir takım. Kendi sorunları ne olursa olsun, aldıkları sonuç ne olursa olsun, biz kendi işimize bakacağız. Ağlayanın malı gülene fayda etmez. Bizim başkasıyla bir işimiz yok. Bizim sıkıntılarımız büyük. Aslında hiçbir sıkıntımız yok sadece puansal sıkıntımız var. Biz bunu aşmaya çalışıyoruz. İnşallah Fenerbahçe maçında galip gelmek istiyoruz."
Bulak, oluşturmaya çalıştırdığı sistemle ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı; "Kafamızdaki sistem, oynadığımız oyuncularla beraber oturdu. Ama oynamadığımız, bilmediğimiz oyuncular var, onlarla da bunları çalışacağız. Zaten bundan sonra genelde hep taktik çalışacağız. Çünkü bundan önce hep kupa ve lig oynadık. Dolayısıyla toparlanıp doğru dürüst bir taktik çalışması yapamadık. Bundan sonra hem bu çalışma hem de dayanıklılık çalışması olacak."
Oyunculardan Burhan Eşer ise, artık rakip ayıracak konumda olmadıklarını ifade ederek, "İkinci yarıya iyi başladık. 3 maç geride kaldı, 5 puan aldık. Ama 9 puan almamız içten bile değildi. Kaçırdığımız goller vardı, son dakikada yediğimiz goller oldu. Ama bunları geride bıraktık. Gerçekten bu şehir, bu taraftar Süper Lig'de olmayı hak ediyor. Önümüzde Fenerbahçe maçı var. Biz kendi sahamızda ve seyircimiz önünde bu maçtan 3 puan alıp biraz daha rahatlamak istiyoruz" dedi.
Mehmet Yıldız da Fenerbahçe maçının zorlu bir mücadele olacağını belirterek, "Bizim kendi sahamızda puan kaybetme lüksümüz yok. Alt sıralardan kurtulmak için bu maçı kazanmamız gerekiyor. 3 haftadır iyi gidiyoruz. 5 puan topladık. Fenerbahçe maçını kesinlikle kazanmamız gerekiyor. İnşallah kazanacağız da. Buradan taraftara seslenmek istiyorum, stadyumu doldurup bizi desteklesinler" diye konuştu.
(HSK-MFS-MFS-S)

05.02.2013 18:53:04 TSI

Editör: Wan Haber