Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Mersin İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Sivasspor'u 3-0 mağlup etti.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Giray Bulak, bu maça psikolojik olarak baskın başladıklarını ifade ederek, "Dünkü sonuçlar ve bugün ki neticeler bizim oynayacak olduğumuz Sivasspor maçının önemi bir kat daha arttırdı. Maçtan önce Elazığspor ile Kayserispor'un kazanması bu maç öncesi bizi psikolojik olarak bastırdı. Ama kazanıp en azından onlarla olan aramızdaki puanı açmamak, kapatmak veya yakalamak amacındaydık. İyi çalışan bir ekibiz. Yeni arkadaşlarımız, eskilerimiz çok uyum içinde çalışıyorlar. Yüksek karakterli bir takım olduk. Oyuncuların algılamaları yüksek. Çalışmaya cevap verebiliyorlar. Çok disiplinliler. Kendilerine iyi bakıyorlar. Ben iyi bir ekip kurduk derken çocuklarımıza güvenerek bunu söyledim. Onların mesajını ben iletmeye çalıştım. Eksik olan arkadaşlarımızda bize katıldığında hem sayısal anlamda hem işlevsel anlamda daha farklı bir takım olacağız. Oyuncularımı kutluyorum. Sahamızda 3 puan aldık. Ama bu her şey değil daha devamı olması lazım. Onun için yine çok çalışacağız. Yine disiplinli bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Sivasspor'u da tebrik ediyorum. Centilmence oynadılar. Eksikleri vardı. Bizim de eksiklerimiz vardı ama futbol böyle bir şey. Eksikleri de bir parça alt edebilmek lazım. 3 puan bizim için çok önemliydi. Oyuncularıma teşekkür ediyorum" dedi.
Mersin İdmanyurdu'lu Burhan Eşer ise çok zor bir müsabakaya çıktıklarının farkında olduklarını belirterek, "Bugün oyun olarak 90 dakika müthiş mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Hem ofansif hem de defansif anlamda rakibimize hemen hemen hiç pozisyon vermedik. Gerçekten rakiplerimizin puan aldığı bir haftada bizim de buradan kötü bir sonuç aldığımız takdirde çok büyük sıkıntılar yaşayacağımızı da biliyorduk. Onun için maçtan önce çok bilinçli bir şekilde hazırlandık ve istediğimiz oyunu oynadık. 90 dakika boyunca sahanın tek hakimi bizdik. Bütün arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.
Mersin İdmanyurdu'lu Eren Tozlu de maçtan önce çok zor bir maç olacağını bildiklerini dile getirerek, "Erken gelen goller bence maçı kolaylaştırdı. Ben açıkçası maçın daha zor geçeceğini zannetmiştim ama gerçekten bugün iyi mücadele eden, iyi koşan, iyi top yapan bir Mersin İdmanyurdu vardı. Bizim için 3 puan çok önemliydi. Sahada mücadele eden ağabeylerim, kardeşlerimi tebrik ediyorum. Ayrıca taraftara da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mersin İdmanyurdu'nu tebrik ederek, değerli bir 3 puan aldıklarını ifade ederek, "Onların da çok çok ihtiyacı vardı buna. Bizim de ihtiyacımız vardı. Baktığımız zaman göründüğü kadarıyla iyiydik ama golü yedikten sonra tabi ki mecburen riske girmemiz gerekiyordu. Onları yapmaya çalıştık. İkinci yarıya forvete dönük oyun sistemi ile başladık. Son vuruşlarda iyi değildik. Ummadığımız bir mağlubiyet aldık. Tabi ki olacak bunlar. Bir an önce tekrar kendimizi toplamamız gerekiyor. Bizim sadece üzüldüğümüz şey hakemlerin yaptıkları. Bundan önceki Gaziantep maçında da bu maçta da inanılmaz hatalar yaptılar. Bizim sadece onlardan istediğimiz biraz daha dikkatli olmaları, birazcık daha kararları verirken daha dikkatli olup, kararlarını vermeleridir. Tabi bu Mersin'in galibiyetine gölge düşürmesin. Mersin takımı gerçekten bizden daha çok istedi, bizden daha çok mücadele etti. Hepsini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Sivasspor'un oyuncusu Jakup Nevratil de bugün pozisyon bulmakta zorlandıklarını belirterek, "Yeteri kadar şut çekmedik. En büyük hatamız buydu. Ama bir yönden de kaybedeceğimiz bir maç olduğunu bence düşünmüyorum. Normalde bu maçı kaybetmeyi hak etmedik. Yeteri kadar şut çekmediğimizden dolayı bu mağlubiyeti aldık" diye konuştu.
Sivasspor'lu oyuncusu Arkadiusz Piech ise maç hakkında fazla söylenecek bir şeyin olmadığını kaydederek, "Gerçekten birçok hata yaptık ve kaybettik. Benim burada ilk maçımdı. Kaybettiğimiz için gerçekten çok üzüldüm. Şimdi Sivas'a dönüyoruz ve çalışacağız" dedi.
(KRY-RFK-S)

27.01.2013 19:28:26 TSI

Editör: Wan Haber