Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Gençlerbirliği kendi sahasında Mersin İdmanyurdu'na 3-2 mağlup oldu. Bu sonuçla konuk takım Mersin İdmanyurdu Ziraat Kupası'nda gruplara kaldı.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, ilk 45 dakikada iki tarafında pozisyon üretemediğini ve maçın ortada geçtiğini söyledi. Çapa, ilk yarıda rakibi oynatmak için çok alan bıraktıklarını ifade ederek, "İkinci yarıda maça iyi başladığımızı düşünüyorum ama 1-0'dan sonra tamamen toparlanıp 1-1'i yakaladık. Ardından 2-1, 3-1 yapmamamız gereken hatalardı" dedi.
Futbolun bir hata oyunu olduğunu söyleyen Çapa, "Bu seviyede böyle hatalar yaptığınız zaman affedilmiyor, üzgünüz. Cumartesi'den sonra daha önceki haftalardaki isteği, arzuyu ve saha içi organizasyonu tekrar bulduğumuzu söylemiştik. Bugün de bundan uzak olduğumuzu gösterdik. Bugün kendi ipimizi kendimiz kestik" diye konuştu.
Gençlerbirliği'nin genç golcüsü Artun, maça yedek başladığını hatırlatarak, "Ama biraz daha erken şans bulabilseydim daha iyi performans gösterebilirdim. Sonradan girip gol atmam bir şey değiştirmedi. Keşke galibiyet golünü atabilseydim. Umarım bu maçı Beşiktaş maçıyla telafi ederiz" ifadelerini kullandı.
Sırp golcü Lekic ise, "Çok kötü bir müsabakaydı. İlk yarıya çok agresif ve kontrollü başlamamız gerekiyordu fakat başlayamadık. İlk yarıda gol pozisyonu şansı bile yakalayamadık. İkinci yarıda galip gelecek pozisyonları üretemedik ve yenildik" yorumunda bulundu.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, "Maça başlarken Gençlerbirliği takımının kupaya bakış açısı bizden daha farklıydı" dedi.
"Ankara'ya teslim olmaya gelmedik" diye konuşan Sağlam, "Ancak karomuzu hafta sonunu düşünerek riske etmedik. Birkaç riskli oyuncumuz vardı ama buna rağmen sahaya çıkan oyucularımın hemen hemen hepsi planladığımız şekilde oynadılar. Rakibin etkili yollarını doğru kapattık. Bunun akabinde de doğru zamanlarda doğru işler yaparak, pozisyonlar bulduk" açıklamasında bulundu.
Sağlam, centilmence bir maç olduğunu söyleyerek, "İki takımı da tebrik ediyorum. 2 gol yedik, ilk gol faul müydü değil miydi bilmiyorum ama ikinci gol bariz ofsayttı. Umarım yanılıyorumdur. Bu tür sıkıntılar maalesef başımıza gelmeye devam ediyor" diye konuştu.
Başarılı performansıyla turu getiren Mersin İdmanyurdu oyuncusu Eren Tozlu da, "İyi bir maç oldu bizim için. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Gruplara kalmak istiyorduk, neticesinde de bunu başardık. Türkiye Kupası'nda gideleceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz" yorumunda bulundu.
Abdullah Halman ise şöyle konuştu:
"İki takım için zor bir maç oldu. Bizim kazanmaya daha çok ihtiyacımız vardı. Türkiye kupası'nda son 8 takım arasında kaldık. İnşallah hedeflediğimiz yere kadar gideriz."
(SU-BÇ-BÇ-S)

12.12.2012 18:18:44 TSI

Editör: Wan Haber