Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İmar İnşaat Anonim Şirketi bünyesinde çalışmak üzere işe alınan 250 kişi, baklava yiyerek iş başı yaptı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışırken geçtiğimiz aralık ayında taşeron firmanın sözleşmesinin sona ermesinin ardından işsiz kalan 250 işçiye, İmar İnşaat Anonim Şirketi sahip çıkarak bünyesine aldı ve 250 kişi yeniden iş başı yaptı.
İşsiz kalan işçilerin sorununun ortadan kaldırılması için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın verdiği direktif doğrultusunda harekete geçtiklerini belirten İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Naci Akkaş, "Sosyal adalet kavramı, yeni iş sahaları açmaktan ve işsizlere iş ve aş kapısı açmaktan geçer. Bu doğrultuda işsiz kalan 250 arkadaşımızı kendi bünyemize dahil ettik. Bu arkadaşlar bundan sonraki süreçte Mersin'de bulunan park ve bahçelerin temizliği ile dizaynını yaparak kentin güzelleşmesine katkıda bulunacaktır. El birliğiyle bu kenti daha güzel yarınlara hazırlayacağımıza inanıyorum" dedi.
250 işçinin aynı anda işe başlamasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Naci Akkaş'ın büyük katkıları olduğunu belirten DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ise, "Bugün burada işe başlama sözleşmesini imzaladık. Umarım en kısa zamanda toplu sözleşme için de imza atarız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından işe başlayan işçilere İmar İnşaat A.Ş. tarafından baklava dağıtıldı.
(HSK-Y)

08.01.2013 12:07:21 TSI

Editör: Wan Haber