Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri, Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Tarsus Köpek Bakım ve Islah Evini ziyaret etti.
Komisyon sözcüsü Cansu Payzin, belediyelere ait barınakların mevcut durumunu yerinde görüp, hayvanlar için daha iyi şartlarda olmasını sağlamak amacıyla bu tür faaliyetlere devam edeceklerini söyledi.
Tarsus Belediyesince buradaki hayvanların bakımının mevcut koşullara göre diğer barınaklara göre gayet temiz ve titiz bir şekilde yapıldığını belirten Payzin, gönüllülerce canla başla çalışıldığını ancak belediye bünyesinde çalışanların sayısının arttırılmasıyla çok daha iyi duruma gelebileceğini kaydetti. Payzin, "Türkiye'deki barınaklara baktığımızda sadece kırma sokak hayvanlarının olmadığını, sahipleri tarafından terk edilen veya evlerinden kaçırılan Husky, Terrier, Golden Retriever gibi pek çok cins hayvanın da bulunduğunu görmekteyiz. Çoğunun bir heves uğruna alınıpkurmalı oyuncak misalihayatlarına, doğal yaşamlarına, müdahale ettiğimiz gibi onların bu kısa ömürlerinde, birde onları yarı yolda bırakarak yaşam haklarının olduğunu unutuyoruz. Bu durum da barınaklardaki hayvan populasyonunun sürekli artmasına neden olmaktadır. İşte bu gezimizde terk edilmiş canların yaşam mücadelesine tanık olduk. Bu nedenle insanlarımıza barınaklardan hayvan sahiplendirmeyi özendirmeliyiz" dedi.
(ERY-Y)

11.02.2013 11:53:19 TSI

Editör: Wan Haber