6360 sayılı yasa ile yeni merkez ilçeleri heyecan sardı. Bilgi ve deneyim elde etmek isteyen yeni ilçe belediye çalışanları, mevcut büyükşehirlerin tecrübesinden yararlanmaya çalışıyor.
Yeni belediye yasasında büyükşehir statüsüne dönen kentlerin ilçe belediyeleri, büyükşehir belediyelerinin işleyişini ve faaliyetlerini öğrenmek üzere başkan ve çalışanlarıyla, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ediyor. İlk ziyareti, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden gelen heyet gerçekleştirirken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in konuğu oldu. Yeni yasayla birlikte merkez ilçe olacak olan Afşin'in Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ve beraberindeki heyet, Başkan Güzelbey'den belediye çalışmaları hakkında sunum eşliğinde brifing aldı. Yeni belediye yasasında ilçe belediyelerine ellerinden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Güzelbey, bu çerçevede tecrübelerini ilçe yetkilileriyle paylaştıklarını belirtti.
Zaman zaman bilgilerin güncellenmesinde yarar olduğunu vurgulayan Güzelbey, "Geçenlerde de kendi ilçe başkanlarımız ile böyle bir toplantı yaptık ve bilgilerimizi paylaştık. Bugün de yeni merkez olacak olan Afşin ilçemizin başkanı ve çalışanları bizi ziyaret ettiler. Kendileriyle çalışmalarımız hakkında bir takım görüşmeler yaptık ve bunun ileri ki dönemlerde de devam etmesini arzuluyoruz. Ben yeni yasa ile büyükşehir ve merkez ilçe olan tüm belediyelerimizi kutluyorum" dedi.
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ise, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından çok etkilendiklerini ve bu çalışmalardan yararlanacaklarını kaydetti. Tüm personelle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin icraatlarını ve deneyimlerini kendi belediyelerinde uygulamaya koymaya çalışacaklarını belirten Aydoğan, büyükşehir merkez ilçe ilişkilerinden tecrübe edindiklerini bildirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güzelbey, konuk heyetin başkanı Aydoğan'a, Gaziantep'in simgeleri olan kale, fıstık ve baklavadan oluşan bir plaket hediye etti. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan da, Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin yer aldığı bir gravürü hediye etti.
(MDC-SO-Y)

18.02.2013 16:11:58 TSI

Editör: Wan Haber