PPK ayrıca, faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizini yüzde 7.25, koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini yüzde 10.75 düzeylerinde sabit tuttu. 

Böylece, Merkez Bankası, kısa vadeli faizleri bir yıldır sabit tutmuş oldu. PPK en son geçen yıl 24 Şubat'ta yaptığı toplantıda, politika faizini beklentiler doğrultusunda 0.25 puan indirimle yüzde 7.5'e düşürmüştü. Kurul, yine aynı toplantıda, faiz koridorunun alt bandı olan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7.5’ten yüzde 7.25’e, faiz koridorunun üst bandı olan marjinal fonlama oranını yüzde 11.25’ten yüzde 10.75’e indirmişti.

Merkez Bankası açıklamasında, "Artan jeopolitik risklere karşın Avrupa Birliği ülkelerinin talebindeki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisi güçlenerek sürmekte olduğu" vurgulanarak, şu değerlendirme yapıldı:

"Enerji fiyatlarındaki gelişmeler enflasyonu olumlu yönde etkilemeye devam ediyor. Bununla birlikte, artan maliyet unsurları çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmeyi sınırlıyor. Bu çerçevede Kurul, ücret gelişmelerinin ve küresel piyasalardaki belirsizliklerin enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları üzerindeki etkileri ile enerji ve işlenmemiş gıda fiyatlarındaki oynaklıkları dikkate alarak, gerekli görülen süre boyunca likidite politikasındaki sıkı duruşun korunacağını ifade etti. Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümüne bağlı olacak. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler dikkate alınarak para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecek."

Editör: Wan Haber