Bir süre önce hizmete giren merkez Adliye Sarayı'nda ilk açılışı, avukatlar yaptı. Mersin Barosu tarafından dizayn edilen avukatlar odası, düzenlenen törenle açıldı.
Açılışa, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ile çok sayıda avukat katıldı. Açılışta konuşan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, burayı düzenlemek için 2 aydır çalıştıklarını ifade ederek, "Arkadaşlar gece gündüz çalıştılar. Herkese çok teşekkür ediyorum. Önemli olan çok daha ferah ortamlarda, çok daha güzel koşullarda avukatlık mesleğimizi icra etmemiz. Biz yargının kurucu unsuruyuz. Yargının 3 saç ayağından biriyiz. Buna göre davranmak durumdayız. Ben avukatların her şeyin en iyisine layık olduğunu inanıyorum. Bunun içinde el birliği ile iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum" dedi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar ise her zaman baroların güçlü olması ilkesi ve anlayışı ile yollarına devam ettiklerini belirterek, "Çünkü biz inanıyoruz ki barolar güçlü olduğu takdirde Türkiye Barolar Birliği güçlü olur. Onun için yönetim olarak barolarımıza gerek bu tür yerlerin düzenlenmesi konusunda, avukatlar evleri veya sosyal evlerin yapılması konusunda elimizden geldiği kadar yardımcı ve destek oluyoruz. Aşağı yukarı 18 baromuzda avukat evi ve sosyal tesis yaptık. Bir kısmını açtık, bir kısmının inşaatı devam ediyor" şeklinde konuştu.
Bu harcadıkları paraların avukatların paraları olduğunu dile getiren Coşar, "Nihayetinde bizim tasarruf ettiğimiz para aslında avukatların parası. Öyle olunca bu paranın bir şekilde hizmet olarak buralara dönmesi gerekir. Mümkün olduğu kadar da bunu yapmaya çalışıyoruz. Gerçekten bu tür yerler avukatlık mesleğinin prestijini artıran önemli yerlerdir. Öyle de olması gerekir. çünkü bizim mesleğimiz dünyanın her tarafından prestijli bir meslektir. Bura çok güzel olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından odanın açılış kurdelesi kesildi.
(KRY-Y)

11.01.2013 14:04:28 TSI

Editör: Wan Haber