Alman halkı, dünyanın güçlü liderlerinden Angela Merkel’i yeniden Başbakan olarak görmek istemiyor. INSA Düşünce Enstitüsü’nün CICERO dergisi için yaptığı kamuoyu araştırması, Alman halkının üçte ikisinin 2017’de yapılacak genel seçimlerde Angela Merkel’i dördüncü kez başbakan olarak görmek istemediklerini ortaya koydu.

Araştırmaya göre, Alman halkının yüzde 64.8 ‘i Merkel’in 2017 genel seçimlerinde dördüncü kez başbakan olarak görmek istemiyor. Merkel’i yeniden başbakan olarak görmek istemediklerini ifade eden vatandaşlar, Merkel’in mülteci sorununu ve Birlik Partileri olarak bilinen Hristiyan Demokratlar (CDU) ile Hristiyan Sosyal Birliği (CSU) arasında mülteci krizi konusundaki fikir ayrılığının neden olduğu siyasi krizi iyi yönetemediğini savundu.

Merkel’i Başbakan olarak istemeyenlerin oranı Türingiya eyaletinde yüzde 79 olarak ifade edilirken, Bremen ve Schleswig-Holstein eyaletinde bu oran yüzde 55 oldu. Öte yandan, eğitim ve gelir seviyesi düşük olan kesimlerde Merkel’in 2017 de Başbakan adayı olmamasını savunanların oranı yüzde 74.8 olurken, eğitim ve gelir seviyesi yüksek olan kesimlerde ise bu rakam yüzde 58.2 olarak açıklandı.

 

Editör: Wan Haber