Rıdvan CAN

Van’da turizminin hızla geliştiğini,  ancak Van’ın hak ettiği ölçüde keşfedilemediğini ve tanıtılamadığını belirten Merit Şahmaran Oteli Genel Müdürü Ahmet Güler,  denizi andıran Van Gölü sahilinde yer alan Merit Şahmaran Otel’inin konuklarını daha iyi ağırlamak amacıyla baştan aşağı yenileneceğini, 12 ay hizmet veren otelin tadilat nedeniyle 2014 Ekim ayından itibaren 2015 Mart ayına kadar hizmete kapanacağını söyledi.
 

15 MİLYON HARCANACAK
Yenileme projesi ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Ahmet Güler, Van’ın turizm sektörüne katkı sunmak,  otelciliğe yenilik kazandırmak,  konaklamada kaliteyi yükseltmek hedefiyle odaların, restoranların, toplantı salonlarının yanında konukların karşılandığı lobi bölümünün modern tasarımla yeni bir görünüme kavuşacağını belirtti. Güler , “Bilindiği gibi Merit otelleri Türkiye’nin ilk yerli otel zinciridir. Mersin, Kıbrıs, İstanbul otelleri ile birlikte Van Merit  Şahmaran’da  Merit otelleri zincirinin  önemli bir halkasıdır. 20 yıl önce hizmete başlayan otelimizin 6 ay sürecek yenileme projesi için yaklaşık 15 milyon harcama yapacağız.   Tadilat ile Merit Şahmaran yeniden yaratılacak” dedi.
 

VAN DENİZİ SUYU TURİZME KAZANDIRILACAK
Van Golü’nün sodalı suyunun birçok cilt rahatsızlığına iyi geldiğini vurgulayan Güler,  “Otelimizi fiziki olarak yenilerken göl ile bağlantılı bir projeye de imza atacağız.  Van Denizi suyunu 1000 metre açıktan çekip, ısıtarak Talasso terafi hizmeti vereceğiz.  Van Denizi’nin mineralli sodalı suyunun tedavi amaçlı 20 hastalığa iyi geldiğini bu hizmeti otelimizde 5 yıldız konforuyla verdiğimizi uluslararası platformlarda,  fuarlarda anlatıp tanıtacağız” diye konuştu.
 

MERİT OTELİ 5 YILDIZ OLACAK
Edremit’in  gelişmeye açık, turizme hazır bir ilçe olduğunu ifade eden Ahmet Güler, “Otelimiz Van’ın sahilde yer alan ilk ve tek otelidir. Göle nazır otelimiz birçok avantajı beraberinde barındırmaktadır. Şuanda ki müşteri portföyümüz gayet iyi fakat biz hedefimizi büyüttük.  Çıtayı biraz daha yükseltmek istiyoruz.  Bu anlamda yenileme projesiyle 5 yıldızlı otel olacağız.  Yatak sayımız ve otelimize has imkanlarımız daha artacak.  Yenileme öncesi yüzde 90’nı göl manzaralı olan 90 oda sayımız 120’ye çıkacak.  Yatak sayımız da 230 olacak. Bunun dışında bin kişilik çok amaçlı, modern teknik imkânlara sahip toplantı salonumuz olacak. Otelimizde kapalı ve açık olmak üzere 2 adet havuz bulunacak.   Yenileme projemiz tamamlandığında istihdam ettiğimiz 70 olan personel sayımız 120’yi bulacak” dedi. 
 

YENİLME EKİM AYINDA BAŞLAYACAK
Yenileme çalışmasına Ekim ayında başlayacaklarını dile getiren Güler, “6-7 ay gibi sürede projemizi tamamlayarak 2015 turizm sezonuna yeni yüzümüzle, yeni bir heyecanla gireceğiz. Otelimizde çevre düzenlemesi kapsamında büyük bir bahçe yer alacak. Aynı zamanda balık restaurantımız yeni yüzüyle devam edecek. Havuzbaşı ve bahçemizde Van kahvaltısı sürecek.  Spa, Disko, Ruf bar, diğer restaurantlarımız yenilenerek hizmet verecek. Cuma ve cumartesi günleri ocak başı restaurantımızda Van türkülerinin seslendirildiği, Van kültürünü yansıtan Van oturma gecesi ekibimiz sahne almaya devam edecek.  Yenileme sonrası Türkiye’nin ünlü sanatçıları otelimizde düzenleyeceğimiz konserlerde Vanlı hemşerilerimizle bir araya gelecek. İskelede bir disko kurulacak bir de ruf bar olacak.  Özel gün ve gecelerde sosyal aktivitelere daha çok yer vereceğiz.  Havaalanından otelimize ve şehir merkezine müşterilerimiz için özel servislerimiz devam edecek.  Van ve çevresine günü birlik turlar düzenleyeceğiz. Otelimize ait tekneler ile konuklarımıza Van Denizi keyfini yaşatacağız.   Bu arada otelimizin iskelesini yenileyerek otelde yaz sezonunda su sporları faaliyeti başlatmak üzere alt yapı hazırlayacağız. Otelimizde huzur ve mutluluk içinde konaklayan müşterilerimiz;  Van Denizi, Van Havası, Van Güneşi ve Van Kahvaltısı ile Van’da farklı ve keyfili zaman geçirecekler” diye belirtti.
 

ORTAK AKIL VE GÜÇ OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR
Van’ın yeterince tanıtımının yapılmaması, sektörde nitelikli personel eksikliğinin giderilmesi ve ortak güç ve akılla birlikte stratejiler belirlenmesi gerektiğinin altını çizen  Merit Şahmaran Oteli Genel Müdürü Ahmet Güler,  Van turizmi doğal zenginliklerine, tarihi değerlerine ve ulaşım İmkanlarına karşın hak ettiği yerde olmadığını   belirterek şunları  söyledi: “   Van Gölü   göl değil, Van bir iç denizdir.  Bu değerin farkında olmamız gerekir. Van ilimiz Kalesi, Eski Van Şehri, Akdamar adası, Muradiye şelalesi ve diğer kültür değerleriyle Van ciddi bir turizm potansiyeline sahiptir.  Van’ın kısa zamanda her yönüyle çok iyi bir turizm kenti olacağına inanıyorum. Burada neden bir kongre, sağlık, spor turizmi olmasın? Neden bir uluslararası kongreler olmasın? Van sadece İran, Ermenistan, Irak, Azerbaycan pazarı değil,  Amerika’dan, İtalya’dan, İngiltere’den, Uzakdoğu’dan Hollanda’dan gelecek konukları ağırlayacak potansiyele sahip ildir. Hepimizin el ele vererek bu sektöre el atmamız sahip çıkmamız gerekiyor. Özellikle Valilik, Belediyeler, Üniversite, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, otel, acente ve diğer paydaş kurum ve kuruluşlar ile bir araya gelerek ortak akıl ve güç yaratmamız gerekiyor. Bu konuda otel olarak bize düşen her türlü göreve hazırız.” 
 

MERİT 2015 SEZONUNA YENİ YÜZÜYLE GİRECEK
Merit Şahmaran Oteli’nin yenileme sonrası oda sayısı ve konforuyla bölgede lüks kategoride kişiye özel hizmet anlayışı ile hizmetlerine devam edeceğini, 2015 turizm  sezonuna yeni konsept ile girmeyi planladıklarını anlatan Güler, Van Edremit yolu Yeniköy mevkii 12. km’de bulunan Merit Şahmaran Oteli’nin Ferit Melen Hava Limanına 6 km, otogara 20 km, şehir merkezine 15 km uzaklıkta bulunmasının da ayrıcalık olduğunu vurguladı.  

 

Editör: Wan Haber