Mercure Hotel'i 20 yıllığına kiralayarak "Merit Park" adıyla turizm grubuna dahil eden Merit International Hotels & Resort, Kuzey Kıbrıs'taki otel sayısını 5'e, toplam yatak kapasitesini de 2500'e yükseltti.
KKTC'de turizmin gelişmesindeki en önemli aktörlerden biri olan Net Holding bünyesindeki Merit International Hotels & Resort, yatırımlarına bir halka daha ekledi. Mevcut otel grubuyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin "en büyük turizm yatırım grubu" olan Merit Grubu, Kıbrıs'ın en büyük otellerinden biri olan Mercure Hotel'i de 20 yıllığına kiralayarak bünyesine dahil etti. Merit Crystal Cove Hotel, Merit Lefkoşa Hotel ve Gazimagusa'daki Cyprus Garden'ın sahibi olan Merit Grubu'nun yeni oteli, Merit Park adıyla hizmet verecek.
YATAK KAPASİTESİ 2500'E ULAŞTI
Girne şehir merkezine 6 kilometre mesafede Kervansaray mevkiinde bulunan 5 yıldızlı Merit Park, tarihi Girne Kalesi'nden esinlenilen mimarisiyle dikkat çekiyor. 50 bin metrekare alan üzerinde denize sıfır konumda inşa edilen otelin, 279 standart odasının yanı 16 suit oda ve 2 kral dairesi bulunuyor. Yeni otelin dahil olmasıyla birlikte Merit International Hotels & Resort'un adadaki yatak kapasitesi toplam 2500'e çıkmış oldu.
YENİ YATIRIMLAR YOLDA
Artarak devam eden turizm yatırımlarının KKTC genelinde sunulan hizmet kalitesinin artmasına da büyük fayda sağladığını ifade eden Merit International Hotels & Resort yetkilileri, yaptıkları açıklamada şunları belirttiler; "Tüm yatırımlarını Kuzey Kıbrıs'a yapan bir turizm grubu olarak amacımız, hizmet kalitemizi en üst seviyede tutmak. Yüzde yüze yaklaşan doluluk oranlarımız ve müşteri memnuniyetlerimiz de, doğru işler yaptığımızı gösteriyor ve bizi yeni yatırımlar yapmaya yönlendiriyor. 508 yataklı Merit Royal'i Mart 2013'te hizmete açacağız. Grubumuza yeni dahil olan Merit Park, mevcut faaliyetlerine ara vermeden devam edecek. Merit Royal'in açılmasının hemen ardından yaklaşık 200 milyon dolar bütçe ile Maremonte projemize start vermeyi planlıyoruz."
YABANCI TURİSTLER HEDEFTE
Haksız bir izolasyona maruz kalan KKTC'ye yabancı turistleri getirmek için de büyük çaba harcayan Merit Grubu, aynı zamanda KKTC'nin yurt dışındaki tanıtımını da yapıyor. Çinli turistler başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesindeki potansiyel turistleri de hedefleyen Merit Grubu, 2013 yılında KKTC'ye gelecek olan Çinli turist sayısında ciddi oranda artış bekliyor.
(ÖK-ÖK-E)

17.12.2012 12:52:00 TSI

Editör: Wan Haber