Bugün başlayacak olan Mercedes-Benz Ege Kupası'nın tanıtım toplantısı Manisa'da gerçekleştirildi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu yıl 14.'sü düzenlenen Mercedes-Benz Ege Kupası bugün başladı. Türkiye, Yunanistan, Norveç, Danimarka, Fransa, Belçika, Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti U16 Milli takımlarının katıldığı Ege Kupası 26 Ocak'ta sona erecek.
Kupanın tanıtım toplantısı Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar ve U16 Milli Takım Teknik Direktörü Hakan Tecimer tarafından Saruhan Otel'de gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, kupanın ilgi odağı olacağını belirterek, "Turnuva, geleceğin takımları için büyük önem taşıyor. Bütün önemli kulüplerin yöneticileri ilimizde olacaklar. Büyük kulüpler, futbolcuları bu tür müsabakalarda izliyor ve buluyor. İlimiz futbol kamuoyunun ilgi odağı olacak. Bu müsabakalara gösterilecek ilgi bu açıdan da ayrı bir önem taşıyor. İlimiz, ülkenin ve dünyanın gündeminde olacak. Burada kendilerini evlerinde hissetmelerini istiyoruz. Organizasyonun Manisa'nın tanıtımına katkı sağlayacağına da inanıyorum. Havalar da müsait olursa unutulmaz bir turnuva olmasını, fair play ruhuna uygun müsabakaların gerçekleşmesini diliyorum" dedi.
Mercedes-Benz Ege Kupası'nda mücadele edecek U16 Milli Takım Teknik Direktörü Hakan Tecimer de hedeflerinin kupada final oynamak olduğunu ifade ederek, "Fakat bunun da ötesinde genç oyuncuların ilerisi için, kendilerini geliştirmesi açısından uluslararası tecrübelerini arttırması önemli. İleriki yaşlarda A Milli Takım forması giydiklerinde bu turnuvaların faydasını görecekler. Final oynamak istiyoruz, son 3 yılda finalde kaçırdık" şeklinde konuştu.
TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, A Milli Takım'ın 6 Şubat Çarşamba günü Çek Cumhuriyeti ile Manisa'da oynayacağı özel karşılaşmanın biletlerinin TFF internet sitesinden satışa sunulduğunu bildirdi.
Manisa'da ilk kez milli maç oynanacağına dikkat çeken Koşar, stadı tamamen doldurmak istediklerini, ildeki bazı kurumların blok olarak bilet satın alma düşüncelerinin bulunduğunu kaydetti.
Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise A Milli Takımı Manisa'da ilk defa misafir etmenin kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. Ergün, tanıtım ve bilet satışı noktasında belediye olarak her türlü desteği vereceklerini bildirdi.
(AY-ÖND-RFK-S)

21.01.2013 13:25:43 TSI

Editör: Wan Haber