Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi'nin Hz. Mevlana'nın 739'uncu Vuslat Etkinlikleri kapsamında düzenlediği, "Aşkın Kanatlarına Yolculuk" adlı konferans ve bestelenmiş Mevlana eserlerinin seslendirildiği konser yoğun ilgi gördü.
Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan ve davetliler katıldı.
Programdan önce konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Konyamızda güzel programlar yapılıyor. Biz de belediye olarak Konevi Kültür Merkezi'ndeki arkadaşlarımızın hafta boyunca sahnelediği 'Gönül Gözüyle Mevlana' adlı tiyatro ve bu akşam düzenleyeceğimiz 'Aşkın Kanatları' adlı programla Hz. Mevlana'yı daha iyi anlamak ve tanıtmak için gayret gösteriyoruz. Bu programın düzenlemesinde emeği geçen Meram Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ndeki arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum" dedi.
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, sevilen sanatçı Mustafa Demirci'nin sorduğu Hz. Mevlâna ile ilgili sorulara cevap verdi. Demirci de her sorunun cevaplandırılmasından sonra Hz. Mevlâna'nın bestelenmiş eserlerini icra etti.
Programın sonunda Başkan Kalaycı ve İl Müftüsü Özbuğday, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ile Mustafa Demirci'ye günün anısına çiçek takdim etti.
(İP-Y)

15.12.2012 16:19:44 TSI

Editör: Wan Haber