Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Yeni Yol üzerinde bulunan Belediye Köşkü'nü Evliya Çelebi Parkı'yla birleştirerek Konya'ya bir park ve kültür evi kazandırıyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, parkta bulunan marketin ve kafeteryaların kaldırıldığını, Belediye Köşkü'nün de parka dahil edilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Başkan Akyürek, "Şu anda Belediye Köşkü'nün duvarlarını ve arkadaki lojmanı kaldırıyoruz. Belediye Köşkü, sivil toplum kuruluşlarının ve halkımızın kullanıma açık bir kültür evi olarak hizmet verecek" dedi. Meram'da 27 bin metrekarelik yeni bir park oluşturulduğunu kaydeden Başkan Akyürek, parkın içinde kafeteryalar ile 1 kilometreye yakın yürüyüş yolu bulunacağını, bölgenin ağaç deseni güçlendirilerek çiçeklerle, bitkilerle Meram'a yakışır bir park haline getirileceğini ifade etti.
Parkın Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne de komşu olduğu için İlahiyat ve Eğitim Fakültesi'ndeki öğrencilerin de yoğun şekilde kullanabileceği bir alan haline geleceğini belirten Başkan Akyürek, amaçlarının gelecekte parkı Sivaslı Ali Kemal Caddesi'ne kadar büyütmek olduğunu vurguladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar 5 ay içinde tamamlanacak.
(İHA-FM-Y)

04.02.2013 16:19:15 TSI

Editör: Wan Haber