Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Derecamikebir Mahallesi'nde yapımı devam eden fonksiyonel tesis 1 ay içinde hizmet vermeye başlayacak.
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Derecamikebir Mahallesi'nde inşaatı tamamlanma aşamasına gelen Dere Sosyal Tesisleri'nin inşaatında incelemelerde bulundu. Yaklaşık 5 ay önce temelini attıkları fonksiyonel tesisin 1 ay içinde hizmet vermeye başlayacağını belirten Başkan Kalaycı, "Sosyal tesis, spor tesisleri ve kanal içinde kafeterya olarak hizmet verecek gemiden oluşan bu tesisler, vatandaşlarımızın hafta sonu güzel zaman geçirebilecekleri, çocuklarıyla birlikte eğlenebilecekleri, dinlenebilecekleri bir mekan olarak yaklaşık 1 ay sonra vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak. Tamamlanma aşamasına geldi, son düzenlemeler yapılıyor. Yaklaşık 25 metre boyundaki özel olarak yapılan teknenin içerisinde kafeterya kısmının olması ayrı bir güzellik. Çocuklarımıza ve ailelerimize farklı bir hava yaşatmış olacak. Kanalın önünün kapatılmasıyla birlikte suyun içinde yer alacak bu tekneye yoğun ilgi olacağını tahmin ediyoruz. Bununla birlikte spor tesisinden gençlerimiz, sosyal tesislerden düğün sahiplerimiz en verimli bir şekilde yararlanabilecek" dedi.
6 bin metrekarelik alanda inşaatı süren ve yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olacak tesiste; restoran, idari bina, kameriyeler, futbol sahası, fitness, sosyal tesis ve çocuk oyun grubu yer alıyor. Tesisin yanındaki 200 metre uzunluğundaki dere yatağı da ıslah edildi.
(İHA-FM-Y)

30.01.2013 10:19:24 TSI

Editör: Wan Haber