Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından kardeş şehir ilişkileri kapsamında Konya'nın Hadim ilçesine bir park ve kütüphane kazandırıldı, tarihi Hadimi Kütüphanesi de restore edildi.
Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, ilçelerine park kazandırdığı için Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'ya teşekkür etti. Hadimioğlu, "Meram Belediyesi tarafından ilçemizin Konya girişine yapılan bu parka Hadimi Hazretleri'nin eseri olan Berika Parkı ismi verilmiştir. Parkın içine Hadim'le özdeşleşen kiraz simgesi yerleştirildi. Parkın yanına bir de kütüphane yapılmıştır. Aynı zamanda yine Meram Belediyemiz tarafından 350 yıllık tarihi olan Hadimi Kütüphanesi'nin de restorasyonu yapıldı. Bu nedenle ilçe halkımız adına Meram Belediye Başkanımıza ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Meram'da 163 bin metrekarelik alanı kapsayan 26 yeni park ile yenilenen 40 parkın toplu açılışını kısa bir süre önce gerçekleştirdiklerini hatırlatan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da, "Belediye olarak diğer alanlarda olduğu gibi Meram'ın yeşil dokusunu koruma ve güçlendirme adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Bununla birlikte kardeş şehir ilişkileri kapsamında Bosna Hersek'in Hadzici ilçesine yaptığımız park ve sağlık ocağını geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde hizmete açmıştık. Yine kardeş belediyelerimizden biri olan Hadim ilçemize de güzel bir park ve kütüphane kazandırdık. Hadimi Hazretleri'nin ismini taşıyan tarihi Hadimi Kütüphanesi'nin de restorasyonunu tamamladık. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
(İP-Y)

03.02.2013 14:45:47 TSI

Editör: Wan Haber