Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi hizmet alanının genişlemesiyle birlikte farklı birimlerde kullanılmak üzere 5 milyon yetmiş bin TL değerinde 25 yeni aracı yapılan törenle belediye hizmet araçlarına dahil etti.
Muhacir Pazarında gerçekleştirilen araç tanıtım programına Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, AK Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Arıtan, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çeşitli kamu kurumlarının il müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Göreve geldiğimiz günden itibaren çözüm ortağımız olan firmalarla, meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlikte Meram'ın sorunlarını bir bir çözmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda 350 km'yi aşkın yol açtık. Meram Belediyesi 4 yıl içerisinde yaptığı hizmetlerle hep göz doldurdu. Bunların içinde en çok önemsediğimiz konulardan biri, kentsel dönüşüm hamlesidir. Meram'ın ana merkezi olacak yeni belediye binamızın da yapımı devam ediyor. Etrafına yapılacak konutlarla, alışveriş merkezi, bin 500 kişilik kongre merkezi, yüzme havuzu ve diğer sosyal donatılarla bu bölge Meram'ın ana merkezi olacak. Meram'ın en acil ihtiyacı olan asfalt plentimizi de bitirdik yakında doğalgaz çalışmasını da bitirdikten sonra kendi asfaltımızı kendimiz üreteceğiz" diye konuştu.
Vatandaşların daha modern ve daha işlevsel ekipmanlarla hizmet gerçekleştirebilmek için farklı birimlerde kullanılmak üzere 5 milyon yetmiş bin TL değerinde 25 yeni aracı hizmet filomuza dahil ettiklerini kaydeden Başkan Kalaycı, "Daha önce 2010 yılında Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün araç filosuna dahil ettiğimiz 24 araç, 2011 yılında farklı birimlerimizde kullanılmak üzere yaklaşık değeri 2 milyon TL değerindeki 22 araç ve hemen akabinde alınan 2 iş makinesi ile 3 yıl içinde toplam 48 aracı Meram'a kazandırdık. Şimdi de 5 milyon yetmiş bin TL değerinde 25 yeni aracı hizmet filomuza dahil ediyoruz" dedi.
Bu araçlarla vatandaşlara en verimli, en hızlı, iş gücünü en aza indirerek hizmet vermeyi amaçladıklarını da aktaran Kalaycı, "Bu araçlarımızın içinde kendi atölyemizde imal ettiğimiz Meram Gönül Sofrası TIR'ı içerisinde her türlü yemek yapılabilecek şekilde tasarlandı. Allah göstermesin yurdumuzun herhangi bir yerinde olabilecek doğal afet, deprem v.b durumlarda bu aracımız oraya gidecek ve oradaki vatandaşlarımıza yemek ikramında bulunacak. Dört yılda toplam değeri 15 milyonu bulan 73 adet araç Meram'a ve Konya'ya hayırlı olsun" dedi.
(AH-Y)

31.01.2013 16:49:39 TSI

Editör: Wan Haber