Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş'nin (Mensa), Adana'da yıllık 216 milyon kilowatt elektrik üretimi kapasitesine sahip Volt Yatırım Gayrimenkul ve Enerji'yi 50 milyon 700 bin lira bedelle satın alacağı bildirildi.
Mensa İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, yaptığı açıklamada, enerji sektöründe var olan yatırımlarını artırmak amacıyla, Adana'da faaliyet gösterecek olan ve 49 yıl süre ile geçerli doğalgaza dayalı 25 megawat elektrik enerjisi üretim ve satış lisansına sahip Volt Enerji'nin yüzde 97'sini satın almaya karar verdiklerini belirtti.
Satın alma bedelinin Değer Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. (ECOVİS) ile RHEA Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan değerleme raporlarının ortalaması olan 56 milyon 688 bin TL üzerinden yapılan yüzde 9,5 oranında iskonto ile belirlendiğini vurgulayan Ulutaş, buna göre, satın almanın 51 milyon 300 bin TL'lik şirket değeri üzerinden gerçekleşeceğini kaydetti.
Ulutaş, Volt Enerji'nin yüzde 97'si için ödenecek 50 milyon 700 bin lirayı tamamen özkaynak kullanımı ile gerçekleştireceklerini, böylece yıllık 300 milyon kilowatt elektrik üretebilir kapasiteye kavuşacaklarını söyledi.
Tesisin, 2013 yılının ikinci yarısında tamamen devreye girmesinin planlandığını belirten Ulutaş şu değerlendirmede bulundu:
"Volt, yaklaşık 20 milyon USD tutarlı yatırımın hemen hemen tamamını özkaynak kullanımı ile finanse etti. Mensa'ya pırıl pırıl bilançoya sahip ve karlı bir sektörde faaliyet gösterecek bir iştirak kazandırıyor olduğumuz için oldukça heyecanlıyız. Öte yandan Mensa tabi olduğu mevzuat nedeniyle, halen işlettiği 10 MW kurulu güce sahip tesisin üretiminin yüzde 40'ından fazlasını satamıyordu, bu açıdan da Volt'a yapılan yatırımın çok doğru bir strateji olduğuna inanıyorum. 2014 yılı itibariyle Mensa'nın enerji sektörü gelirlerinin tekstili geçeceğini tahmin ediyorum."
(ADN-E)

31.12.2012 13:34:00 TSI

Editör: Wan Haber