Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçesindeki 70.'inci caminin temelini attı. Yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı Ulukent'te cami bulunmadığını belirten Başkan Şahin, cemevi inşaatının da sürdüğünü ve her ikisinin açılışını birlikte gerçekleştireceklerini açıkladı.
Başkan Şahin, "Ulukent bölgemizde ihtiyaç duyulan Camii'nin de temelini bugün atmış bulunuyoruz. Cemevi ve Camii'mizi aynı anda hizmete açmayı hedefliyoruz" dedi.
Menemen Belediyesi tarafından Ulukent 29 Ekim Mahallesi'nde inşa edilen Ulukoop Camii'nin temel atma töreni; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İlçe Başkanı İsmail Akıncı, İl Genel ve belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.
Başkan Şahin, Ulukent'te inşaatı devam eden Cemevi ile temeli atılan Ulukoop Camii'ni birlikte hizmete açarak Türkiye'ye Menemen'den önemli bir mesaj aktarmak istediğini söyledi: "Ülkemizdeki her bir birey Türk, Kürt, Alevi, Sünni gibi bir kimlik üstlenerek dünyaya geldi. Altı ay sonra cami ve cemevini aynı anda hizmete açmayı hedefliyoruz. Alevisi, Sunnisi, Türkü, Kürdü, Boşnağı, Lazı, birlik beraberlik adına büyük bir coşkuyla cami ve cemevimizi aynı günde hizmete açarak birlikteliğimizin Türkiye Cumhuriyeti'ne, vatanımıza, bayrağımıza ne kadar katkı koyacağını o gün hep beraber göreceğiz."
Menemen merkezde yeşil alan üzerine yaptıkları kültür ve cemevi için de şikayet edildiklerini, aynı gerekçeyle temeli atılan Ulukoop Camii için de şikayet edilebileceğini kaydeden Başkan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Boğazınızdan bir şey geçmiyorsa korkmayın yapın, ben öyle yapıyorum. Yasaları zorlamak zorundayız. Şayet yasaları zorlamazsak, bu hizmetleri yapamayız. Bu işleri yapmaya korkuyorsak Belediye Başkanı olmayacağız. Belediye Başkanlığı yürek işi, bu yürek Tahir Şahin'de 1999 öncesi vardı, yıl 2013 aynı yüreklilikle devam ediyorum."
Menemen merkezde yeşil alan üzerine yaptıkları Kültür ve Cemevi için de şikayet edildiklerini, aynı gerekçeyle temeli atılan Ulukoop Camii için de şikayet edilebileceğini ifade eden Başkan Şahin, şöyle konuştu: "Boğazınızdan bir şey geçmiyorsa korkmayın yapın, ben öyle yapıyorum. Yasaları zorlamak zorundayız. Şayet yasaları zorlamazsak, bu hizmetleri yapamayız. Bu işleri yapmaya korkuyorsak Belediye Başkanı olmayacağız. Belediye Başkanlığı yürek işi, bu yürek Tahir Şahin'de 1999 öncesi vardı, yıl 2013 aynı yüreklilikle devam ediyorum."
Beldelerin kapatılarak Menemen Belediyesi'ne bağlanmasıyla hizmet alanlarının genişlediğini belirten Başkan Şahin, "Her bölgemize yol, su, kanal, yeşil alan gibi Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra mutlaka sosyal hizmetler de sunmaya çalışıyoruz. Spordan sanata kadar pek çok sosyal hizmet sunuyoruz. İnançlar konusunda da önemli çalışmalarımız oldu, olmaya da devam ediyor" dedi.
Minaresiz Günerli Köyü Camii'ne minaret kazandırdıklarını, Bazolan Köyü'nde yeni minare inşa ederek, Yahşelli Köyü'nde de minarenin tadilatını yaptıklarını dile getiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçe merkezimizde cenazelerin kalktığı Mahkeme Camii'mizde yapacağımız düzenleme için yıllarca Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alamadık. Biz de Camiimizi ilçemize yakışır bir şekilde onardık. Ancak, bir şikayet üzerine yasaya aykırı hareket ettiğim için 6 ay ceza aldım. O cezayı ben madalya olarak görüyorum."
Ulukent'te Camii ve Cemevi inşaatının birlikte yürütüldüğüne dikkat çeken Ceylan şöyle devam etti: "İnançlar insanları birleştirir, barış içerisinde yaşamalarını sağlar. Belediye Başkanımız bunu gören ender siyasetçilerden birisi. İşte orada Cemevi, burada Cami. İnanıyorum ki, ilçemizde Havra yada Kilise'ye ihtiyaç olsaydı, Başkanımız onların inşasını da mutlaka üstlenecekti. Tüm bu hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz."
Menemen Müftüsü İsa Solmaz da,"Allah'ın ismini anacağımız, omuz omuza vererek bizi var eden Rabbimize secde edeceğimiz bir mekanın oluşmasında emeği geçen bu bölgede yaşayan insanlarımıza, idarecilerden talepte bulunanlara ve bu taleplere kulaklarını tıkamayan, gözünü kapatmayan yöneticilere, özellikle Başkanımıza ve ekibine camiam adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Menemen Müftüsü İsa Solmaz'ın duaları eşliğinde kurban kesilmesi ve ardından protokol tarafından Camii temeline ilk harcın atılması ile tören sona erdi. Törenin ardından katılımcılara Menemen Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.
(HE-HD)

03.02.2013 15:40:05 TSI

Editör: Wan Haber