Ucuz, temiz ve konforlu enerji doğal gaz düzenlenen törenle Menemen'e verildi. İzmirgaz tarafından 5,5 milyon liralık yatırımla Menemen'in doğal gaza kavuşması dolayısıyla Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan gaz yakma törenine; Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmirgaz Genel Müdürü Hamdi Burçin Yandımata, Genel Koordinatör Halil Tataş, CHP İlçe Başkanı İsmail Akıncı, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Menemen'in uzun zamandan beri arzu ettiği temiz ve kaliteli enerjiye kavuştuğunu ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, görev ve sorumluluk anlayışlarında sadece insana hizmet olduğunu belirtti. Çevreci ve ekonomik doğal gazın lisans alanlarında yer alan bölgelere ulaştırılmasında büyük mesafeler kat ettiklerini belirten İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata ise, "Menemen de hedeflerimize ulaşmamızda önemli noktalarımızdan biriydi. İzmirgaz mensupları olarak tarihe geçecek bugünü Menemenlilerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada, sadece tarihi bir güne tanıklık etmekle kalmıyoruz, gelecek nesillere temiz, konforlu ve ucuz bir enerjiyi bırakmanın da temelini atıyoruz. Menemenliler bundan sonra konutlarında çevreci, ucuz ve konforlu enerji doğal gazı pişirme, sıcak su ve ısınma amaçlı olarak kullanabilecekler" diyerek Menemen'de gerçekleştirilen doğal gaz yatırımlarının toplam bütçesinin 5,5 milyon lira olduğunu açıkladı.
Konuşmaların ardından ilçeye ilk gazın verilmesini temsilen kurulan dev doğal gaz meşaleleri, protokol üyeleri tarafından 10. Yıl Marşı eşliğinde ateşlendi.
(HE-AH)

30.12.2012 11:41:14 TSI

Editör: Wan Haber