Nazilli Menderes Anadolu Lisesi, toplumsal konulardaki duyarlılığını 21 öğrenciyle Nazilli Huzurevine ziyarette bulunarak ve huzurevi kütüphanesine kitap bağışı yaparak gösterdi.
Toplumun yitirmeye başladığı değerlerin duyarlı gençler tarafından anımsanması ve önemsenmesi kimsenin gözünün arkada kalmayacağını gösterdi. Menderes Anadolu Liseli gençler, huzurevinde kalmakta olan yaşlılarla sohbet ederek, büyüklerden huzurevi hakkında bilgi alarak onların hayat hikayelerini dinleyerek, biriki saatte olsa yaşlılara moral verdiler. Huzurevinde kalan yaşlılarda, öğrencilerle geçirdikleri zamandan duydukları memnuniyeti, mutluluğu dile getirdiler. Bu ziyaretin birkaç saatlik zaman dilimiyle sınırlı kalmamasını, daima yanlarına gelip gitmelerinin huzurevi sakinlerini mutlu edeceğini belirttiler. Öğrencilerle fotoğraf çektiren huzurevi sakinleri, huzurevi kütüphanesine bağışlanan kitaplardan dolayı çok mutlu olduklarını söylediler. Sigarayı bırakan bir huzurevi sakininin sigaranın zararları hakkında öğrencilerle yaptığı konuşması ve tavsiyeleri öğrenciler tarafından dikkatle dinlediği; öğrencileri araca kadar eşlik eden bazı büyüklerin gençlerin enerjisinden ve coşkusundan etkilendiği gözden kaçmadı.
Menderes Anadolu Lisesi öğrencilerinin çok duyarlı olduğunu ifade eden Okul Müdürü Mehmet Atay; "Öğrencilerimizin, Huzurevine ziyarete gitmek istediklerini ve kitap bağışlayacaklarını söylediklerinde çok mutlu oldum. Dört yıldır öğrendiklerini davranışa dönüştürerek bizim sadece öğretim yapmadığımızı hepimize gösterdiler. Huzurevi müdürümüzle görüşerek onlar için bir randevu aldık. 21 öğrencimizin büyüklerimizle bir-iki saat geçirmesini sağladık. Öğrencilerimiz, büyüklerimizin hayat hikayelerini dinledi. Onların her şeye sahip olduklarını, yaşadıkları yeri benimsediklerini sadece sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları olduklarını gözlemledi. Bizim bu ziyaretteki amacımız; sadece Milli Eğitim Bakanlığının Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğindeki Toplum Hizmetini gerçekleştirmek değildi. Büyükleri, hastaları ziyaret etme geleneklerimizin günümüz gençliği tarafından çok fazla önemsenmediği bir dönemde, gençlerimiz göstermiş oldukları bu davranışla topluma, toplum sorunlarına ne kadar duyarlı olduklarını gösterdiler. Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Bu ziyaretlerin devamının geleceğini düşünüyorum" dedi.
(ÜÖ-MB-İK)

03.01.2013 15:40:11 TSI

Editör: Wan Haber