Manisa'da 2012'nin Eylül ayında faaliyete başlayan Menderes'in Işığı Derneği, 1. Olağan Genel Kurulu'nu dernek binasında gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Cansın Tunçdirek, yeniden başkanlığa seçildi.
Kongre sonrasında bir konuşma yapan Menderes'in Işığı Derneği Başkanı Cansın Tunçdirek, "Manisa'da büyük liderimiz Menderes'e gönül vermiş, onun davasının izinde fikirlerinin takipçisi olan değerli dava arkadaşlarımızla birlikte çıktığımız bu ışığın dalga dalga bütün vatan hattına yayılmasını temenni ediyoruz." dedi.
Artık yeni bir sayfa açılacağını kaydeden Başkan Cansın Tunçdirek, Menderes'in davasının tüm ayrıntısına kadar detaylı bir şekilde araştırılacağını belirterek, "Günümüz şartlarına göre yeniden yorumlanacak. Siyasetten yıllarca tutulmuş olan yeni nesle bu büyük dava anlatılacak. Partili, partisiz tüm Menderes sevdalıları 46 ruhunun takipçileri gerçek demokratlar hepinizi derneğimize desteğe çağırıyoruz. Bir ve beraber olursak bu dava asla ölmez ve Menderes'in ışığı evlatlarımızın ve torunlarımızın yolunu aydınlatmaya devam eder, aziz dava arkadaşlarımız ışığı takip edin bu ışık hepimizin ışığı. Bu vesile ile milli ve manevi duyguları, yüksek örf adet ve ananelerimize bağılı ecdadını çok iyi tanıyan Atatürk'ün izinde onun ilke ve inkılaplarına bağlı demokrasi şeridi Adnan Menderes ve onun ülkemize kazandırdığı demokrasiyi benimsemiş, bilgili ve kültürlü genç nesiller yetiştirilecektir. Ülkemizde demokrasiyi getiren büyük bir kalkınma hamlesi ile çağ atlatan aziz Türk Milleti'ni çarıktan kunduraya geçiren, yağmur dualarını hayır dualarına dönüştüren vatanı ve milleti soruna gözlerini bile kırpmadan ölüme giden başta Adnan Menderes olmak üzere onun dava arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz." diye konuştu.
(ÖND-Y)

16.01.2013 16:04:02 TSI

Editör: Wan Haber