İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes ilçe merkezinde yer alan mahallelerin içme suyu şebekesini yenileme hazırlanıyor. 40 yıllık eski ve kaçaklara neden olan borular, 190 kilometrelik basınca dayanıklı borularla yenilenecek.
Çevre yerleşimlerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan sağlıklı içme suyu alt yapısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ile çözülüyor. 2004-2012 yılları arasında 2140 kilometre şebeke döşeyen İZSU Genel Müdürlüğü, en ücra köylere bile giderek eski boruları basınca dayanıklı ve kaliteli borularla yeniliyor; vatandaşların hem kesintisiz hem de sağlıklı su almasını sağlıyor.
İZSU Genel Müdürlüğü, yatırım programına son olarak Menderes ilçesinin merkez mahallelerini aldı. Menderes merkezde yer alan Altıntepe, Barbaros, Cüneytbey, Dereköy, Gazipaşa, Gölcükler, Kasımpaşa, Kemalpaşa ve Mithatpaşa mahallelerinin 40 yıllık şebekelerini yenilemeye hazırlanan İZSU, proje ihalesine çıktı. 10 aylık proje süresinin ardından 2014 yılında imalat çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Yatırım kapsamında 160 kilometre şebeke ve 30 kilometre iletim hattı olmak üzere 190 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşenecek. 40 yıllık eski ve kaçaklara neden olan borular, basınca dayanıklı borularla yenilenecek.
İZSU Genel Müdürlüğü, son dönemde Menderes'te önemli yatırımlara imza attı. İlçenin pek çok mahalle ve köyü sağlıklı içme suyu ve kanal alt yapısına kavuştu. Yaz aylarında yaşanan susuzluk sona ererken, Özdere arıtma tesisinin de yapımı tamamlandı. Menderes merkez ve ilçeye bağlı yerleşimlerde 87 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi, 78 kilometre uzunluğunda kanal şebekesi yenilendi ve yaklaşık 9 kilometre uzunluğunda dere ıslahı yapıldı. Özdere'de 54, Değirmendere'de 34, Şaşal, Efemçukuru, Küner ve Ataköy köylerinde olmak üzere toplam 128 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi yatırımı devam ediyor. 25 su kuyusu açıldı; Yeniköy ve Çamönü'nde iki yeni su kuyusu daha açılıyor. Tüm bu yatırımların tutarı 32 milyon 415 bin TL. oldu.
(HK-ERG-Y)

19.02.2013 11:10:14 TSI

Editör: Wan Haber