Aydın Belediye Meclisi'nin dün akşam yapılan oturumunda tartışmalara neden olan Menderes Park konusuyla ilgili olarak işletme sahiplerinin vekili bir açıklama yaptı.
Menderes Park işletmecileri Vekili Avukat Bedri Kışkır, yaptığı açıklamada, "Müvekkilim Aymenderes Gıda San Tur Ltd Şti'nin kiracısı olduğu Menderes Parkı içerisindeki 2323 ada 1 parsel sayılı taşınmazın satımı konusu 07 Ocak 2013 tarihli Belediye Meclisinde gündeme alınmıştır. Aydın Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu nun şirket ortakları olan Abdulkerim Tikbaş ve Abdurahim Tikbaş'ı hedef alan onları kamuoyunda rencide edecek açıklamalarda bulunduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bilindiği gibi kiracısı olduğumuz Menderes Parkı ile ilgili olarak geçen yıllarda yine Aydın gündemini meşgul etmiştir. Belediye Başkanlığınca yapılan haksız uygulamalar neticesinde Belediye ile Aymenderes şirketi arasında yargıda çeşitli davalar açılmıştır. Belediyenin müvekkil şirketi haksız olarak tahliye etmeye yönelik uygulamalar nedeniyle açtığımız kira tespit davasında Aydın 2. Sulh Hukuk Mahkemesi 16 Mart 012 tarih ve 2009/1233 E2012/315 K sayılı kararı ile 'Davanın Kabulüne; Menderes Parkı KafeteryaRestauran-Çay Bahçesi olarak faaliyet gösteren taşınmazdaki kiracılık sıfatının yanı sıra kira akdinin devam ettiğinin tespiti ile taraflar arasındaki çekişmenin bu şekilde önlenmesine, Mecurun belediyece tahliyesi yolunda yapılacak işlemin şimdilik kaydıyla durdurulması yönünde verilen 18 Aralık 2009 tarihli tensip kararının hükmün kesinleştiği tarihe kadar devamına' şeklinde karar verilmiştir. Yukarıda belirttiğimiz mahkeme kararına rağmen Sayın Özlem Çerçioğlu'nun tamamen taraflı ve hukuki dayanaktan yoksun açıklamaları kamuoyunda müvekkil şirket ortaklarını rencide edecek seviyeye ulaşmıştır. Sayın Çerçioğlu, meclis toplantısında müvekkillerimi yetim hakkı yemekle suçlamıştır. Yetim hakkının kutsallığı konusunda Tikbaş ailesinin hassasiyetini tüm kamuoyu iyi bilmektedir. Yetim hakkını kimlerin yediğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" dedi.
Başkan Çerçioğlu'nun kira ücretinin düşük olduğunu ileri sürmekte olduğuna işaret eden Kışkır, " Türkiye bir hukuk devletidir. Kira düşüklüğünü açacağı bir kira tespit davası ile mümkün iken kiracını rencide edecek bir üslupla, hakaretle dile getirmesi siyasi bir şov dışında değerlendirmemiz mümkün değildir. Menderes Parkının yeniden düzenlenmesi Belediye ile Müvekkil şirket arasında yapılan protokol ile gerçekleşmiştir. Aymenderes şirketi alanın yeniden peyzaj ve düzenlenmesinde 2005 yılında 600 bin TL masraf yapmıştır. Kiranın düşük olması söz konusu taşınmazın satılmasını gerektirmez bunun yolu yine hukuk devletinde yargı mercileridir. Yargı kararlarına uymayı kabul etmeyen sayın Belediye Başkanımız kiracısını adeta cezalandırmak amacı gütmektedir. Kira artışlarının ne şekilde yapılacağı kanunda konuda belediye başkanımıza yol göstermek haddimiz değildir. Müvekkillerim bugüne değin olduğu gibi bundan sonrada mahkemelerin verecekleri kararları saygılı olmaya devam edeceklerdir. Sayın Belediye Başkanımızdan da, şirket yetkililerine mahkeme kararlarına uyma konusunda verdiği sözlere uymayı bekliyoruz. Yine müvekkillerim öncelikle uzlaşma yolu ile kira bedelinin arttırılmasını arzu etmektedirler. Ancak her kiracı kiralayan ilişkisinde olduğu gibi anlaşmazlık olduğu takdirde Mahkemelerin vereceği kira artış miktarını şimdiden kabul edeceklerini şimdiden taahhüt etmektedirler" diye konuştu.
(MB-İK)

08.01.2013 14:43:47 TSI

Editör: Wan Haber