Aydın'da 6 gündür kendilerinden haber alınmayan 4 kişilik Arslan ailesini taşıyan ve 5 gün önce Büyük Menderes Nehri'ne düştüğü tespit edilen otomobil sabah saatlerinde yeri tespit edildikten sonra uzun uğraşlar sonucu nehirden çıkarıldı.
Mehmet Arslan (38), Necla Arslan (35), Eylül Arslan (11) ve Eyüp Arslan'dan (6) oluşan Arslan ailesi, Pazar günü Didim ilçesine gitmiş, yakınları Salı günü akşama kadar haber alamayınca durumu güvenlik güçlerine bildirmişti. Bunun üzerine arama çalışmaları başlatılmış, Didim eski yolu üzerinde Menderes köprüsü yakınında bulunan Söke Ovası Sulama Birliği Çatalarmut İstasyonu güvenlik kamerası kayıtlarında Pazar günü 19.45 sıralarında bir aracın Menderes Köprüsü'nden aşağı düştüğü belirlenmişti. Yapılan incelemelerde araca ait bir parça ile köprü altında araca ait boya izlerine rastlanmış ve bunun üzerine nehir yatağında arama çalışmaları yoğunluk kazanmıştı. Bugün sabah saatlerinde aracın yerini belirleyen ekipler uzun uğraşlar sonucu aracı nehirden çıkardı. Nehirden çıkarılan 09 LB 646 plakalı otomobilde; Mehmet Arslan, Necla Arslan, Eylül Arslan ve 6 yaşındaki Eyüp Arslan'ın cesetlerine ulaşıldı.
Aracın nehirden çıkarılması üzerine acı manzara ile karşılaşan başta Arslan ailesinin yakınları olmak üzere herkes gözyaşlarına hakim olamadı. Bölgede kurtarma ve inceleme çalışmaları devam ediyor.
(İK-AŞ-Y)

02.02.2013 14:06:23 TSI

Editör: Wan Haber