2005 yılında eğitim-öğretime başlayan Nazilli Menderes Anadolu Lisesi, kısa bir zaman içinde büyük başarılara imza atarak adını Aydın'da duyurdu.
Her yıl ülke çapında kaliteli ekiplerin ve kurumların ödüllendirildiği Toplam Kalite Yönetimi Ödül sürecinde Nazilli Menderes Anadolu Lisesi, 2012-2013 yılı TKY Yılın Kaliteli Okulu kategorisindeki çalışmalarıyla ilçe ikincisi olarak Aydın'daki değerlendirmeye katılmaya hak kazandı ve kurum kategorisindeki çalışmasıyla da il ikincisi oldu. Menderes Anadolu Lisesi, kurum kategorisinde ilk defa katıldığı bu değerlendirmede büyük başarı elde ederken, birinciliği çok küçük bir farkla kaçıran Menderes Anadolu Lisesi ilçenin gururu oldu.
Okulun çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Atay; "Konfüçyüs'ün dediği gibi 'Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır' biz, bu başarıyı elde etmek için basamakları emin adımlarla çıktık. Basamakları çıkarken sabırlıydık, azimliydik. Geçen sene ilk defa ekip olarak katıldığımız değerlendirmede il üçüncüsü olduk. Okulumuz, açıldığında bir binaya bile sahip değildi. Kurulduğumuz günden itibaren geçmişi başarılarla dolu okullarla karşılaştırıldık. Kurum olarak öncelikle okulumuzun ihtiyaçlarını belirledik" dedi.
Okulumuzun adının duyurulmasında başarının önemli olduğunun farkındaydık diyen Atay; "Öğrenciyi ve veliyi motive edici, öğrenciyi okulun önemli bir bireyi olduğunu hissettirici çalışmalara başladık. Şiir dinletilerinde, tiyatro çalışmalarında, sportif faaliyetlerde öğrencilerimizin etkin şekilde rol almasını sağladık. Üniversite gezileriyle öğrencilerimizin görerek öğrenmelerini sağlamaya çalıştık. Eğitimin önündeki en büyük engellerden biri devamsızlıktır, devamsızlığı azalttık. Gelenekselleşen yemeğimizle başarılı öğrencilerimizi ödüllendirdik. Branş dersliği uygulamasıyla öğretmenlerimizin dersliklerini ders materyalleriyle düzenlemelerine imkân sağlayarak, dersliklere projeksiyonlar kazandırıldı. Kütüphanemizi aktif hale getirdik. Teknoloji çağında öğrencilerimizin kitaplara olan ilgisini artırmak için kütüphaneden en çok yararlanan öğrencilerimizi ödüllendirdik. Okulumuzda etüt uygulaması ve son sınıf öğrencilerine yönelik öğrenci koçluğunu başlattık. Öğretmelerimizle kaynaşma yemekleri ve 9.Sınıf velilerimize yönelik toplantılar düzenledik" diye konuştu.
"ELDE ETTİĞİMİZ BAŞARILARLA, DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ"
Nazilli'de 'Beyaz Bayrak' alan tek lise olduklarını hatırlatan Atay; "Dört yıldır mezun veren okulumuz, bütün bu çalışmaların sonunda LYS 'de her geçen gün artan başarısıyla dikkatleri çekmektedir.2009'da yüzde 66,85 olan üniversite yerleştirme başarımızı, üç yılsonunda 2012 LYS'de yüzde 79'a çıkararak ilçe birincisi olduk. Biz elde ettiğimiz başarılarla, daha yolun başındayız. Çalışmalarımız aynı hızla devam etmektedir. Bir Hint atasözü 'Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır' der. Biz de bu felsefeyle hareket ederek her yıl başarı grafiğimizi yükselteceğimize inanıyorum. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen idareci arkadaşlarıma, tüm öğretmenlerime, yardımcı personelime, velilerime, öğrencilerime, bizim her zaman yanımızda olan okul aile birliğimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
(ÜÖ-MB-İK)

30.01.2013 15:28:30 TSI

Editör: Wan Haber