Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları ile aday konsolosluk ve ihtisas memurları yarışma sınavlarında KPSS şartı kaldırıldı.Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 'Yapılacak müteakip yarışma sınavlarında aday meslek memurları ile aday konsolosluk ve ihtisas memurları için Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) katılmış olma ön şartı aranmayacak' denildi.

21 Mayıs 2016 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan 2016/8833 sayılı kararla, diplomatik kariyer memuriyetlerine giriş için KPSS ye katılmış olma şartı kaldırılmıştı.

SINAVLARDA OBJEKTİFLİK SAĞLANMASI

Bakanlık açıklamasında ayrıca, sınavlarda objektifliğin sağlanmasına da değinildi; “Bakanlığımızın objektif ve şeffaf sınavlarla nitelikli memur alımı konusunda köklü bir geleneğe sahip olduğu yakından bilinmektedir. Bu itibarla, Dışişleri Bakanlığına diplomatik kariyer memuru alımlarında yetkinlik ile liyakati esas tutan uzun yıllara dayalı yarışma sınavı süreçleri önümüzdeki dönemde de titizlikle uygulanmaya devam olunacaktır.” ifadelerine yer verildi.

İşte o açıklamanın devamı: “Meslek memurları ile konsolosluk ve ihtisas memurları kapsamlı ve çok boyutlu dış politikamızın merkezde ve yurtdışındaki başat uygulayıcıları konumundadır. Yapılan mevzuat değişikliğinin temel amacı, bu kategorilerdeki memurların ihtiyaçlarımıza daha fazla yanıt veren, çeşitlendirilmiş ve fırsat eşitliğine dayalı bir havuzdan seçilmesi imkânlarının kuvvetlendirilmesidir.

"4 FARKLI AŞAMADAN OLUŞAN YAZILI SINAV..."

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Dışişleri Bakanlığına diplomatik kariyer memuru alımları, adayların Türkçe ve yabancı dile hâkimiyetleri ile verilen konuyu işleyebilme yeteneklerinin öncelikli olarak değerlendirildiği dört farklı aşamadan oluşan yazılı sınav ile muhakeme, kavrayış, temsil görevine ilişkin nitelikleri ve yeterliliklerinin ölçüldüğü sözlü sınav temelinde yapılacaktır.

Güncellenecek Sınav Yönetmeliğimiz gerekli onay sürecinin tamamlanmasının ardından en kısa sürede Resmi Gazete’de yayınlanacaktır.”

Kaynak:  memurhaber.com

Editör: Wan Haber