Adliye binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Büro Memur-Sen Van Şubesi üyesi İbrahim Derge, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 15.01.2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Bölge İdare Mahkemesi Başkanlıkları’na gönderdiği resmi yazı ile fazla mesai ücretlerinin ödenmesine ilişkin usul ve esasları belirlediğini ve bu mesailerin nasıl ödeneceğini hükme bağladığını belirterek, bakanlığın yaptığı bu çalışmanın teoride mesainin olduğunu ancak pratikte böyle bir durumun söz konusu olmadığını ortaya koyduğunu söyledi.


Uygulamada fiilen hiçbir personelin bu ödemeden faydalanmasına imkan tanımadığına dikkat çeken Derge, “Adalet Bakanlığı ‘kaç yıldır mesai istiyorsunuz, alın size mesai’ demekle olmayan vicdanını rahatlatmakta ve egosunu tatmin etmektedir” dedi.


Adalet çalışanlarının büyük bir tehdit ve baskı altında olduğunu ifade eden Derge, “Bu tehdit ve baskılar adliyelerde en üst düzeyde yer almaktadır. İlçeye sürgün tehdioi, adli ve idari soruşturma tehdidi en üst düzeydedir” ifadelerini kullandı.


Büro Memur-Sen olarak, yapılan düzenlemelerin çalışma düzenini bozmaması gerektiğine inandıklarını vurgulayan Derge, “Üst düzey bürokratların maaşları arttırılırken, devletin yükünü omuzlarında taşıyan adliye, SGK, maliye, TÜİK, valilik, gümrük, İş-Kur, gençlik spor, sivil memurlar ve meteoroloji ile diğer büro çalışanlarının ücretinin arttırılmaması, hatta haklarının elinden alınması maalesef çalışma barışını bozmaktadır. Kamu çalışanları arasındaki ayrımcılığın, ücret düşüklülüğün önüne geçilmesi için bir an önce yeni bir çalışma yapılması gerekmektedir. Yeni bir düzenleme ile bu adaletsizlik giderilmelidir” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber