Bursalı adliye çalışanları, özlük haklarının iyileştirilmesi için adliye önünde eylem yapıp, protesto için maaş bordrolarını yaktı.
Öğle saatlerinde Adliye Sarayı önünde toplanan Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi üyeleri, özlük haklarının iyileştirilmesini istedi. Sendikacılar bunu, vatandaşların şaşkın bakışları arasında maaş bordrolarını yakarak protesto etti. BES Bursa Şubesi Başkanı Sürmeli Selçuk Söğüt, haklı taleplerini elde ve kazanılmış haklarını korumak için mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, "Bir taraftan adliye saraylarının yapıldığı iddia edilirken sarayların içinde çalışan yargı emekçilerine yoksulluk dayatılmakta, her türlü talepleri görmemezlikten gelinerek kazanılmış hakları gasp edilmektedir" dedi.

"İŞ GÜVENCEMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"
Adliye çalışanlarının sırtındaki iş yükünün azaltılarak fazla mesai yapılmasına gerek kalmayacak bir iş düzeninin oluşturulması gerektiğini anlatan Başkan Söğüt, "Genel olarak kamu çalışanları yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Yardımcı hizmetler sınıfında olan mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına alınması için ivedilikle gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır.Adalet Bakanlığı'ndan taleplerimizin yanında tüm kamuoyu ve iktidarının bilmesini istiyoruz ki iş güvencemizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Performans uygulamalarına boyun eğmeyeceğiz. Rotasyon uygulamalarına son diyeceğiz" şeklinde konuştu.

"27 ŞUBAT'TA ALANLARDA OLACAĞIZ"
Ayrıca KESK tarafından hesaplanan Türkiye'deki yoksulluk sınırının 3 bin 481 lira olduğunu ve memurların da maaşının bu kadar olması gerektiğini ifade eden Başkan Söğüt, 25 Şubat ile 3 Mart'ın Vergi Haftası olarak kutlandığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü.
"Son yıllarda vergi politikaları emekçileri yoksullaştırmanın en önemli aracı haline gelmiştir. O yüzden 27 Şubat'ta yapacağımız grevde taleplerimizde kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyacağız. Bizim mücadelemiz 'insanca yaşam, güvenceli iş ve güvenli gelecek' içindir".
(OSM-İHS

14.02.2013 15:50:32 TSI

Editör: Wan Haber