Memur-Sen üyesi çeşitli sendika üyelerine Büyükşehir Yasasında yapılan değişiklikler anlatıldı.
AKPARTİ Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Memur-Sen Tekirdağ İl Başkanlığında yapılan toplantıda 30 Mart 2014'de yapılacak yerel seçimlerle birlikte hem beldelerin, hem de köylerin tüzel kişiliğinin sona ereceğini belirterek;" Muhalefet, önce Büyükşehir Yasası'na karşı çıktı. Muhalefet partilerine mensup milletvekilleri köylere gidip vatandaşları yanıltmaya çalışıyorlar. Muhalefet yalan yanlış şeyler anlatıyor." dedi.
Kambur, kırsala nasıl hizmet gidecek yönünde kendilerine yoğun sorular geldiğini ifade ederek şunları kaydetti; "Önceden hizmeti Özel İdare yapıyordu. Büyükşehir yasasıyla birlikte şimdi yetki Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde olacak. İlçe belediyeleri köylere daha yakın olacak. Önceki uygulamada yetki mülki amirlerdeydi. Şimdi ise yetki artık Belediye Başkanlarına geçecek. Vatandaş hizmetten memnun kalmadığı zaman ise hem ilçe belediyesini, hem de büyükşehir için oy kullanma yetkisine sahip olduğundan artık hesap sorabilecek".
Kambur, Büyükşehir yasasıyla birlikte köylülerin köy tüzel kişiliklerinin kalkıyor olmasının köylüleri üzdüğü duyumunu aldıklarını ancak bunun öyle olmadığını belirterek;" Yöremizde kendi kendine yeten köy var mı acaba. Bu köylerimiz, kendi bütçelerini oluşturabiliyor mu acaba. Tüzel kişilik kalkıyor, ancak diğer haklar aynen saklı. Bu model İstanbul ve Kocaeli'nde uygulandı. Gelin görün olumlu yönlerini, Kocaeli'nde sıcak asfaltı olmayan köy kalmadı. Köylerde, yeni oluşacak su fiyatlarıyla ilgili eleştiriler geliyor. Bir kere 5 yıl boyunca su fiyatları artırılamayacak. Ayrıca köylerde belirlenecek su bedeli metreküp başına ilçelerdeki ücretin 4/1'ini geçemeyecek. Bu böyle bilinsin." Dedi.
Kambur, yeni yasayla birlikte yerelleşmenin üniter yapıyla ilgisinin olmadığını, Türkiyeyi bütün olarak gördüklerini, federatif yapıyla işlerinin olmadığını, ülkenin en ücra köşelerine kadar en iyi hizmeti vermenin savaşını verdiklerini, ayrıca yasayla birlikte Tekirdağ'a 2466 kadrolu personel verileceğini de belirterek, bununda yeni iş olanaklarına imkan sağlayacağını kaydetti.
Toplantıda, yasayla birlikte devredilecek belde belediyeleri memurlarının yaşadıkları endişeler, Akparti İl Başkanı Kambur'a Sendika temsilcileri tarafından iletildi.
Toplantıya, İl Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Şener Çelikayar, Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Ferruh Topuz, Bem Bir-Sen İl Başkanı Üner Şen ve diğer sendika yöneticileri katıldı.
ME-

05.01.2013 09:07:59 TSI

Editör: Wan Haber