Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, geride bıraktığımız 2012 yılını değerlendirirken, 2013 yılından beklentilerini açıkladı.
2012'nin toplu sözleşmenin ilk kez yaşandığı yıl olduğunu aktaran Şeker, "2013'te ikincisi yapılacak toplu sözleşmenin, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılayacak şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Bunun için bu yılki toplu sözleşmede kamu çalışanlarının haklarını kararlı bir şekilde savunacak ve asla geri adım atmayacağız" dedi.
Eğitimde kesintisiz uygulamadan 4 4 4 şeklinde formüle edilen kesintili eğitime geçilmesini 2012'ye damgasını vuran olaylardan biri olarak gösteren Şeker, "28 Şubat döneminin dayatması olan ve eğitim sistemini geriye götürmekten başka bir faydası olmayan uygulamadan vazgeçilmesi, toplum tarafından takdirle karşılanmasına rağmen, uygulama hatalarıyla gündemde yer edinmiştir. Eğitimde kılık-kıyafet serbestîsi getiren uygulama da takdirle karşıladığımız çalışmalardan biridir. 2013 yılı, eksiklik ve hatalardan arınmış bir şekilde reformların hayata geçirildiği bir yıl olmalıdır. Kılık kıyafet serbestîsi, eğitim başta olmak üzere hayatın her alanında uygulanmalıdır. Başörtüsü bir yasak ve ötekileştirme sebebi yapılmamalıdır" ifadelerine yer verdi.
"2013 YILINA AİT EN BÜYÜK BEKLENTİMİZ DEMOKRATİK YENİ ANAYASADIR"
2012 yılına, yeni anayasa tartışmalarıyla veda edildiğini söyleyen Şeker, "2011 seçimlerinde bütün partilerin ortak vaadi olan yeni anayasa, maalesef 2012 yılı içinde tamamlanamadı. 2013 yılına ait en büyük beklenti ve isteğimiz, demokratik yeni anayasadır. Bu konuda siyasi partiler sorumluluktan kaçmamalı, millete verdikleri sözün arkasında durmalıdır. Türkiye'nin sorunlarını çözecek yeni anayasa demokrasiyi öncelemeli ve milletin taleplerini öne çıkarmalıdır. Yeni Anayasa çalışmaları 2013 yasama yılı sonuna kadar tamamlanıp milletin huzuruna çıkarılmalıdır. Bu konuda oyun bozanlık yapan ve sorumluluktan kaçan siyasetçileri, milletimiz affetmeyecektir. 2013 yılı, yeni anayasanın yapıldığı, demokratikleşmenin tamamlandığı, darbe anayasasından ve darbe ürünü kurumlardan kurtulduğumuz bir yıl olmalıdır" dedi.
2012 yılı ülkemizde terörle mücadele ve demokrasiye müdahale girişimlerinin yargılanması açısından da önemli bir yıl olduğunun altını çizen Memur-Sen İl Temsilcisi Şeker, "Artık demokrasiye müdahale girişiminde bulunanların yargı önünde hak ettiği cezayı almasını istiyoruz. Yargı süreci en kısa sürede tamamlanmalı, suçlular hak ettiği cezaya çarptırılırken, suçsuz oldukları halde özgürlüklerinden mahrum bırakılan kişilerin bu hakkı da en kısa zamanda kendilerine iade edilmelidir" diye konuştu.
2012 yılının dünyadaki üzücü olaylarla da unutulmaz bir yıl olduğunu belirten Şeker, , 2013'ün acıların sona erdiği, gözyaşlarının dindiği bir yıl olmasını dile yerek yeni yılın kamu çalışanları ve bütün insanlık için sevgi, barış ve hoşgörü getirmesi temennisinde bulundu.
(MŞ)

31.12.2012 13:30:06 TSI

Editör: Wan Haber