Memur-Sen Malatya Şubesi tarafından yapılan eylemde, başörtüsü yasağının kaldırılması istendi.
Memur-Sen Malatya Şubesi üyeleri, Soykan Meydanı'nda toplanarak, başörtüsü yasağına tepki gösterdi. Eylemde, "Zulüm varsa direniş de var", "Ayrıcalık değil, hak istiyoruz", "Yasak duruyor, zulüm sürüyor" şeklinde sloganlar atıldı.
Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, yıllardır yaşanan başörtüsü yasağına dikkat çekerek, bu yasağın artık kaldırılmasını beklediklerini söyledi.
Memur-Sen Malatya Şube İl Kadın Komisyonu Başkanı Özgül Coşkun ise, "Duvarlarında egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu yazılı olan TBMM, milletten gelen bu talebe kulaklarını tıkamadan gereğini yapmalıdır. Ötekileştirmeye artık son verilmeli, kadınların değerleri gözetilmeli. Bu yasak bir insanlık ayıbıdır. Toplumsal hayatın hiçbir aşamasında sorun olarak görülmeyen başörtüsü, toplum mühendisleri eliyle sorun haline getirilmiştir. Bizler bu ülkenin asıl üyeleriyiz" dedi.
Özgür ve kendisine yeten bir hayat istediklerini söyleyen Coşkun, serbest meslek kuruluşlarının da başörtüsü hakkını haksız ve kuralsız yasaklarla gasp ettiklerini savundu.
(BK-SO-Y)

10.12.2012 17:46:26 TSI

Editör: Wan Haber