Memur-Sen Samsun İl Başkanı Necdet Güneysu ve Yönetim Kurulu üyeleri Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Ziyaret amaçlarının kamuda yaşanan kılık kıyafet probleminin çözümü için başlattıkları "Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza" kampanyasına destek olduğunu belirten Memur-Sen İl Başkanı Nejdet Güneysu, Alperenlerden kampanyaya destek istedi.
Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Coşkun Arslan ise kamuda yaşanan bu probleminin yıllardır çözülememesini mevcut iktidarın basiretsizliği olarak gördüklerini belirterek, bu konuda atılacak her adıma Alperen Ocakları olarak şartsız destek vereceklerini ifade etti. Sivil toplum kuruluşlarının siyasallaştırıldığı bu dönemde siyasi kimliklerimizin milli ve dini meselelerimizde söz konusu olamayacağını söyleyen Arslan, "Muhsin Yazıcıoğlu'ndan aldığımız terbiye gereği Alperen Ocakları olarak mazlumun ve mağdurun her daim yanında, fakat zalimin ve zulmün ise her zaman karşısında olduğumuzu bir kez daha belirtmekte fayda görüyorum. Özellikle bu talebinizin içinde yer alan ve yıllarca bacılarımızın, ablalarımızın kamuda mağduriyetine vesile olan başörtüsü konusu istismar edilmeden, siyasi şov malzemesi yapılmadan derhal ve anayasal bir düzenleme ile kökünden çözülmelidir. Bu çözmek siyasi bir görev değildir. Anayasanın eşitlik ilkesi gereği insani bir görevdir. 10 yıldan beri iktidarda muhafazakar-demokrat bir partinin olduğu bir ülkede bu sorunun halen daha çözülememiş olması ise manidardır" dedi.
Arslan'a Memur-Sen İl Başkanı Necdet Güneysu tarafından sendikanın çıkardığı yayınlar ve kitap hediye edildi. Ardından Memur-Sen yöneticileri ile Alperen Ocakları İl Yönetimi birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
(SAM-SLH-Y)

26.01.2013 10:32:01 TSI

Editör: Wan Haber