Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ı ziyaret etti.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Zonguldak Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, yönetimi ve beraberindekiler, TTK Genel Müdürü Burhan İnan'a ziyarette bulundu.
Ziyarette konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Zonguldak 'ın ve TTK'nın büyük bir önemi olduğunu söyleyerek, örgütlenmede ve işçi sendikacılığında da çok önemli bir yeri olduğunu belirtti. Gündoğdu, "Zonguldak ziyaretimizde önce Milli Eğitim Müdürümüze ziyaret ettik. Eğitim Türkiye'nin en önemli meselesi. Türkiye'deki 74 milyon nüfusu da ilgilendiriyor. Sonra Sayın Valimize ziyaret gerçekleştirdik. Şimdide TTK Genel Müdürümüzün yanındayız. Zonguldak alın terinin başkenti. Örgütlenmede de yani işçi sendikacılığında çok önemli bir yeri var. İşçi sendikacılığı 1950'li yıllarda başladı. Alın teri üretim ve Türkiye'ye katma değer oluşturmada Zonguldak'ın ve TTK'nın büyük bir önemi var. Genel Müdürümüz de ekibiyle bu öncülüğü devam ettiriyorlar. Bizde Memur sendikacılığında emeğin öncülüğün mimarıyız. Buradaki bu buluşmayla da Zonguldak ziyaretlerimizi tamamlamış olacağız. Yani eğitim özgürlük ve alın teri emek merkezi olarak her 3 konunun da ziyaretini tamamlamış olacağız. Ben Genel Müdürümün şahsında bu kurumda emek veren bütün kardeşlerimizi kutluyorum. En Zor şartlarda bu ülkeye hizmet vermeye ve katkı vermeye devam ediyorlar. Bundan sonrada başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TTK Genel Müdürü Burhan İnan ise "Türkiye Taşkömürü Kurumu ülkemizin tek taşkömürü kaynağını üreten bir kamu teşekkülüdür. 5 müessesede üretim faaliyetlerini sürdürmekteyiz. En batıda Armutçuk Müessesemiz en doğuda da Amasra Müessesemiz üretim faaliyetlerini 24 saat üzerinden devam ettirmektedir. Yaklaşık 6885 kilometre karelik bir alanda ki bunun 3 bin kilometre karesi deniz altındadır taşkömürü üretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Son derece zor şartlara sahip bir damar yapımız var. Dolayısıyla bu bizim üretim aşamasındaki işlerimizi çok daha zor hale getiriyor. Bunun sonucunda da emek yoğun bir çalışma ortaya çıkıyor. Maalesef kurum olarak mekanizasyonun nimetlerinden faydalanamıyoruz. Bu konuda da bize uygun, bizim ocak şartlarımızda kullanabileceğimiz mekanize modeli arayışlarımız sürüyor. İnşallah bunun ilkini Şubat ayında Amasra'da deneyeceğiz. Sistem gelecek montelenecek ve deneyeceğiz. Eğer başarılı bulursak satın alacağız. Bizim kömürümüz çok ayrıcalıklı bir kömür. Ayrıcalıklı olmasının sebebi koklaşabilme özelliğidir. Yani entegre bir demir çelik tesisinde çelik üretmek için mutlaka bizim kömürümüzü kullanmak zorundasınız. Tek kaynakta Zonguldak'ta. Dolayısıyla ülke demir çelik sanayine, ülke ekonomisine katkı vermek üzere son derece ağır şartlarda arkadaşlarımız ile birlikte yoğun bir çaba içerisindeyiz. Ben tekrardan ziyaretinizden dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ediyor ayağınıza sağlık diliyorum" diye konuştu.
(SA-SA-Y)

03.01.2013 17:39:27 TSI

Editör: Wan Haber