Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Elvan Uğurlu, engelli öğretmenlere atama müjdesi veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Elvan Uğurlu, engelli öğretmen atamalarının kendileri için sevinç kaynağı olduğunu belirterek, "Başbakan Erdoğan'ın bu açıklaması karşısında engelli öğretmenlerimiz adına teşekkürü borç biliyoruz. Engelli istihdamının önemini, ancak bir engelli anlayabilir. Engelli öğretmenlerimiz uzun süreden beri atama bekliyorlardı. Onlar adına çok önemli bir adım atıldı. Engelli öğretmen adaylarımızı kutlarken, Başbakanımıza da teşekkür ediyorum" dedi. Uğurlu, şunları kaydetti:
"Atama kararı birden fazla anlam barındırıyor. Zira yakın bir zamana kadar 'engellilerden öğretmen olmaz'. 'Engel durumu nedeniyle öğretmenlik yapması mümkün değil' denile öğretmenlerimiz için bu karar hem sevinç kaynağı hem de iade-i itibar olmuştur."
Uğurlu, Başbakan Erdoğan'ın "Engelli de bal gibi öğretmen olur, hem de çok iyi olur" ifadelerini hatırlatarak, "Başbakanımızın söylediği gibi engelliler de öğretmenlik yapar. Öğretmen arkadaşlarımız çalışmalarıyla göz dolduracak ve başbakanımızı mahcup etmeyecektir" diye konuştu.
Engellilerin hayatın her alanında söz sahibi olabilmeleri için onlara gereken desteğin verilmesini isteyen Uğurlu, özellikle eğitim çalışanı engellilere fırsat tanınması gerektiğinin altını çizdi. İnanan insanların istedikleri alanda başarı sağlayabileceğini ifade eden Uğurlu, bunun binlerce örneğinin olduğunu kaydetti. "Yeter ki onlara fırsat verilsin, engel durumları bir engel olarak karşılarına çıkarılmasın" diyen Uğurlu, kamu kurumlarında çalışan engellilerle ilgili bugüne kadar olumsuz herhangi bir duyum almadıklarına dikkat çekerek, bu gelişmenin engellilerin çalışma noktasındaki başarılarının göstergesi olduğunu kaydetti.
Memur-Sen Engelliler Komisyonu olarak dikkat çeken projeler hazırladıklarını açıklayan Uğurlu, yakın bir zaman sonra bunları kamuoyuyla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.
(BK-YHY-Y)

14.02.2013 15:29:53 TSI

Editör: Wan Haber