Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik'i ziyaret ederek 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasına destek istedi.
Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, genel merkez tarafından Türkiye'nin 81 ilinde başlatılan 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasına destek toplamak için siyasi partileri ziyaret ediyor. Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaretlerinin ilkini CHP Bursa İl Başkanlığı'na gerçekleştirdi. Memur-Sen'in başlatmış olduğu imza kampanyası için sadece AK Parti ile görüşüldüğü doğrultusunda bir inancın olduğunu belirten Numan Şeker, "Şunu altını çizerek söylüyorum imza kampanyası için AK Partili hiç kimseyle görüşmedik. AK Parti dışındaki bütün partilerle görüşeceğiz. Ama özellikle BDP'yi ziyaret etmeyeceğiz. Bu konuda ilk ziyaretimizi bugün CHP'ye yaptık" dedi.
CHP İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Şeker, "Demokratik rejimlerde iktidar partisi kadar muhalefet partisinin de önemi olduğunu düşündüğümüz için ilk olarak CHP'i ziyaret ettik. Fakat Türkiye'de muhalefet eksikliği olduğunu düşünüyoruz. Yani CHP'nin gerektiği kadar muhalefet yapmadığı, yapamadığını kanaatindeyiz. Ama muhalefet gerektiği gibi aktif olsa, yanlış yapılan işlere de dur denebileceğini düşünüyoruz" dedi. Muhalefet eksikliğini STK'lar olarak doldurmaya çalıştıklarının altını çizen Şeker, "Bu bağlamda Türkiye'de yapılan anti-demokratik uygulamalarla ilgili her zaman karşı duruş sergiledik ve her zaman bu duruşumuz devam edecek" şeklinde konuştu.

"CHP'NİN DİN KARŞITI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ"
CHP'nin din karşıtı bir parti gibi algılandığını belirten Şeker, kendisinin bu görüşe karşı olduğunu ve CHP'nin bu algıyı yıkması gerektiğini söyledi. Şeker, bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle sürdürdü:
"CHP, bu milletin değerleriyle barışık açılımlar, atılımlar, görüşler beyan etmeli ki bu yanlış algıyı ortadan kaldırsın. Nasıl ki Memur-Sen hakkında iktidar partinin yandaşı algısı varsa aynı şekilde CHP'nin de din karşıtı bir parti olduğu yönünde bir anlayış var. Bizler bunu asla kabul etmiyoruz. Kim doğruyu savunuyorsa onun yanında yer alıyoruz. Kim de yanlış yapıyorsa onun karşısında dimdik duruyoruz. Yanlış algılamaları ortadan kaldırmak için bu gün buradayız"
Özlük ve özgürlük mücadelesi veren bir STK olduklarını hatırlatan Şeker, "Özlük ve ekonomik hakların yanında özgürlüğün de olması gerektiğini vurgulamak gerekir. Özgürlük olmadan özlük haklarının bir önemi yok. Bir ülkede özgürlükler olmasa özlük ve ekonomik haklarının hiçbir anlamı olmaz. Bunları 12 Eylül darbesinde, 28 Şubat sürecinde yaşayarak gördük. Bir ülkede öncelik özgürlük olmalı. Herkes inandığı gibi yaşayabilmeli" şeklinde konuştu.
'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasını sadece başörtüsüne indirgeyenler olduğunu söyleyen Şeker, "Bizler kamu çalışanları nasıl giyinmek istiyorsa, nasıl rahat ediyorsa öyle giyinmeli diye mücadele ediyoruz. İster başörtülü, ister başı açık, ister kravatlı, ister kravatsız herkes dilediğince giyinebilmeli. Bunun için bu kampanyayı başlattık. 14 Şubat itibariyle bu kampanyamız son bulacak ve anlamlı bir günde 28 Şubat'ta bir tır dolusu imza klasörleriyle Başbakanlığa ileteceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇELİK: "CHP DİN DÜŞMANI DEĞİLDİR"
CHP İl Başkanı Metin Çelik, açıklamalarında CHP'nin din düşmanı olarak görülmesinin nedenlerine değindi. Çelik, "CHP'nin dine karşı olduğu doğrultusundaki algı tamamen yanlış. 1923-1924 yılları arasında 29 tane İmam Hatip Lisesi açılmıştır. Bu veri toplumda var olan algıyı değiştirmek için önemli bir veridir. Ama ne yazık ki eğitim seviyesi düşük yerlerde insanlar hala Cumhuriyet Halk Partisini din düşmanı olarak görüyor. Bu ülkenin yüzde 99'u Müslüman. Böyle bir ülkede dine kim karşı gelebilir" diye sorarak sözlerini sonlandırdı.
(YS)

12.02.2013 17:02:39 TSI

Editör: Wan Haber