Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Memur-Sen tarafından okullarda baş örtüsü yasağının kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.
Memur-Sen tarafından "Özgürlük için 10 milyon imza" sloganı ile başlatılan kampanya Bandırma ilçesinde de yapıldı. Şehit Süleymanbey Caddesi üzerinde basın açıklaması yapan Memur-Sen Bandırma Temsilcisi Mustafa Kaya, kamuda kılık kıyafet serbestisi için imza kampanyasını başlattıklarını duyurdu. Açıklamasında, savundukları değer ve ilkelere yönelik dayatmaların her zaman karşısında durduklarını söyleyen Kaya, "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafetine dair dayatma darbeci zihniyetin bir kalıntısıdır. Çalışanların saç tarama şekline, ayakkabı modeline, etek boyuna, gömlek yakasına, bıyığına, süveterine ve favorisine karışan bu yönetmeliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz" dedi.
30 gün sürecek imza kampanyasında toplanacak imzaların başbakanlığa gönderileceğini söyleyen Kaya, okullardaki kılık kıyafet serbestliğini takdir ettiklerini belirterek, özgürlüğün herkese tanınmasını istedi.
(TK-MŞ)

15.01.2013 14:49:15 TSI

Editör: Wan Haber