Tokat Belediyesi'nde çalışan işçi ve memur adına sendika yetkilileri birlikte Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek sözleşmeye imza attı.
Tokat Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlene programda işçiler adına sendikalar arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesine imza atılırken, memur sendikası ile belediye arasında da sosyal denge sözleşmesi imzaladı. Belediye-İş Sendikası Başkanı İsmail Duman, sözleşme ile maaşlara yansıyan yüzde 8 oranında zam aldıklarını söyledi. En düşük işçi maaşı ücretinin 2 bin 200 TL en yüksek ise 2 bin 500 TL olduğunu belirten Başkan Duman, ayrıca yüksek okulda okuyan öğrenci ailelerine de yardım yapıldığının altını çizdi. Bem-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Ekrem Özer ise Tokat'ta belki de Türkiye'de işçi ve memurların ilk defa birlikte sözleşme yaptığını ifade ederek "işçi memur el ele, daha iyiye daha güzele, Başkanımız Adnan Çiçek'le daha güzel günlere" diye konuştu. Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası Genel Başkan Vekili Dr. Mustafa Çöpoğlu, işçiler arasında yapılan sözleşmeyi Tokat Belediyesi ile birlikte yürüttüklerini belirterek toplu iş sözleşmesi görüşmelerine destek veren Başkan Çiçek'e teşekkür etti. Daha sonra kürsüye gelen Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da Türkiye genelinde başlattıkları 19 yıldır devam eden sosyal denge sözleşmelerinde ilk defa memur ve işçinin bir arada belediye başkanı ile bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Önemli olanın herkesin bulunduğu yerin kıymetini, görevini ifa etmesi olduğunu ifade eden Turbay, sözleşmede emeği geçenlere teşekkür etti.
Son olarak kürsüye gelen Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise konuşmasında 9 yıl önce göreve geldiğinde ödenmeyen ikramiyeler, işçi arasında kutuplaşmalar sonucu kurumda çalışma, güven ortamının kalmamış pozisyonda olduğunu işaret etti. Bugün artık geçici işçi diye bir şey kalmadığını, ödenmeyen 17 ikramiyenin bir günde ödendiğini hatırlatan Başkan Çiçek, "Bu barışın sağlanmasında işçi ve memur kardeşlerimin çok büyük katkısı var. Bunun farkındayız. Bunda sendikalarında büyük emeği var. Geldiğimiz noktada o yıllardan çok daha iyi konumdayız. Daha huzurlu, daha mutlu olduğumuzu, ücretler konusunda daha iyi noktalara geldiğimizi ifade edebilirim" dedi.
Gelinen noktada Türkiye'de sendika kavramında yavaş yavaş değiştiğini belirten Başkan Çiçek, "Bir anlamada millet, devletin kurumlarına karşı terör yuvası haline getirilmiş olan sendikacılık dönemi artık ülkemizde bitme noktasına geldi. Ülkedeki sendikacılık faaliyetlerini bu noktaya getiren değerli dostlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından işçi ve memur adına sendika yetkilileri birlikte Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek sözleşmeye imza attı.
(Nİ-SLH-Y)

19.02.2013 18:14:26 TSI

Editör: Wan Haber