Türkiye'de kaliteli sağlık hizmetlerinin öncüsü olan Memorial Sağlık Grubu, sağlık hizmetlerinde mükemmellik standardı ve hasta memnuniyeti odaklı hizmet anlayışını, Memorial Kayseri Hastanesi ile İç Anadolu Bölgesi'ne taşıdı.
Memorial Sağlık Grubu CEO'su Uğur Genç ve Memorial Kayseri Hastanesi Direktörü Dr. Levent Atay, 9 Ocak 2013 Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında, Memorial Kayseri Hastanesi'nde sunulan hizmetler, kullanılan ileri tıp teknolojileri ve yatırımın detayları hakkında bilgi verdi.
Memorial Sağlık Grubu CEO'su Uğur Genç, "Grubumuzun 9. hastanesi olan Memorial Kayseri Hastanesi, saygın ve güçlü akademik hekim kadrosu, bilgi ve birikimlerini yakın ilgi ile birleştiren sağlık personeli ve hasta odaklı hizmet anlayışının yanı sıra; modern mimari tasarıma sahip hasta odaları ve yaşam alanları ile İç Anadolu Bölgesi'nin ihtiyacı olan tüm sağlık hizmetini karşılayacak şekilde konumlandırıldı. Memorial Kayseri Hastanemiz ile bölgeye Memorial kalitesinde sağlık hizmeti getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Memorial Kayseri Hastanesi'nin 30 milyon dolarlık yatırımla hayata geçtiğini belirten Uğur Genç, "11 bin metrekarelik alana sahip olan Memorial Kayseri Hastanesi, 300 kişilik medikal ve idari kadrosu ile hizmet verecek. 119 yatak kapasitesine sahip hastanemizde 5 ameliyathane bulunuyor. Ameliyathane, görüntüleme üniteleri, laboratuvarlar ve yoğun bakımlarında en ileri tıp teknolojisinin kullanıldığı hastanemizde, hasta ve hasta yakınlarına uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunulmaktadır" diye konuştu.
Uğur Genç, "Dünyanın pek çok ülkesinde referans olarak kabul edilen Memorial Tüp Bebek hizmetleri çok yakında "Kayseri Tüp Bebek Merkezi" ile çocuk özlemi yaşayan ailelerin yanında olacak. Etik ve kalite anlayışı bizimle örtüşen ''Kayseri Tüp Bebek Merkezi''nin Memorial bünyesine katıldığını sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kayseri Tüp Bebek Merkezi, çok yakında Memorial markası ile hizmet vermeye devam edecek" dedi.
Memorial Sağlık Grubu'nun 2013 yatırımları hakkında da bilgi veren Uğur Genç, "Memorial Sağlık Grubu olarak her yıl yerli, yabancı yaklaşık 1.6 milyon hastayı sağlığına kavuşturuyoruz. Dünyanın pek çok ülkesinden hasta, Memorial hastanelerinde tedavi olmak için geliyor. Onkoloji ve Kemik İliği Nakli bölümleri için İstanbul, Antalya ve Diyarbakır'da büyük yatırımlar yaptık. Organ Nakli, Tüp Bebek, Kalp Sağlığı alanlarında olduğu gibi artık bu bölümlerimizde de referans merkezi olarak tüm dünyadan hasta kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı.
2013 yılında Memorial Sağlık Grubu'nun büyümeye devam edeceğini belirten Uğur Genç, "2012 yılını 9 hastane, 3 tıp merkezi ile bitirdik, 2013 yılında hastane sayımızı 16'ya yükseltmeyi hedefliyoruz. Ayrıca sadece yeni hastane açmakla kalmayıp, mevcut hastanelerimizi de geliştirmeye devam ediyoruz. Bu yıl 9 hastanemiz için yaklaşık 25 milyon dolarlık teknoloji yatırımı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Memorial Kayseri Hastanesi Direktörü Dr. Levent Atay da bölge halkının ileri teşhis ve tedavi yöntemleri için artık İstanbul ya da diğer şehirlere gitmesine gerek kalmadığını belirterek, hastanenin başta Kayseri olmak üzere tüm İç Anadolu Bölgesi'nin sağlık ihtiyacını karşılayacak tıbbi alt yapıya sahip olduğunu ifade etti. Dr. Levent Atay, "Memorial Kayseri Hastanesi akademik hekim kadrosu, ileri tıp teknolojisine sahip radyoloji, anjiyografi, laboratuvar üniteleri, ameliyathaneleri ve poliklinikleri ile tüm branşlarda hizmet vermektedir. Modern mimariye sahip hastane binası, süit ve engelli hastalar için özel olarak hazırlanan odalarla birlikte konforlu hasta odaları, hastaların iyileşme sürecine ve psikolojilerine pozitif yönde katkı yapan, gün ışığı alan yoğun bakım üniteleri, iklimlendirmesi ve yaşam alanları ile kalite ve konfor bir arada sunulmaktadır. PACS sistemi; yani filmsiz hastane özelliği sayesinde, görüntüleme ve laboratuvar sonuçları, istenildiği takdirde, Memorial'ın tüm hastaneleri arasında paylaşılarak tıbbi sinerji yaratılmaktadır" dedi.
Memorial Kayseri Hastanesi'nin SGK anlaşması kapsamında tüm branşlarda hasta kabul edeceğinin altını çizen Atay, "Hastanemiz, tüm branşlarda SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve devlet memurlarının hizmetinde olacak. Ayrıca özel sağlık sigortalı ve Agis gibi yabancı sağlık sigortalı hastalarımız için de anlaşmalarımız bulunmaktadır" dedi.
(AÖ-Y)

09.01.2013 13:53:09 TSI

Editör: Wan Haber