Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo, Spor Toto Süper Lig'deki Beşiktaş derbisinde rakip futbolcu Oğuzhan Özyakup'a tükürdüğü gerekçesiyle verilen 4 maçlık cezaya yapılan itirazın ardından, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'nun duruşmalı toplantısına katıldı.
Brezilyalı futbolcu, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, kulüp avukatı Mahinur Dengiz ve tercüman Mert Çetin ile birlikte Tahkim Kurulu'nun duruşmalı toplantısına katılmak üzere TFF'nin İstinye'deki binasına geldi.
Sarı-kırmızılı idareciler ve Melo, binaya girişte medya mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadı.
Çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Tahkim Kurulu'nun geçmiş yıllarda yapmadığı bir uygulamayı şuan yürüttüğünü ifade ederek, "Hakem raporları haricinde, kayıtlar da artık kabul ediliyor. Bunun bir örneğini değerli rakibimizin oldu bir futbolcusu ile ilgili de yapıldı. Biz oyuncumuzun görüntülerini kendimiz izledik ve ikna olduk. Bir tükürme ve tükürük hareketi yok. Galatasaray tükürme olayı olsaydı tahkim önüne gelmezdi. Ama biz ikna olduğumuz için geldik, zaten görüntülerde kar taneleri bile görünürken tükürük görünmüyor. Savunmamızı yaptık. Fenerbahçe oyuncusu Meireles'le ilgili benzer bir karar alınmıştı. Orada da tükürük yok dendi. Biz de gördük burada da tükürük yok. Aynı hassasiyeti ve adaletli yaklaşımı bekliyoruz. Futbolcumuz da olanları anlattı, konuyu anlattık ve sanıyorum akşam kararı alacağız. Brezilya'da 'senden korkmuyorum' duruş şekli var. Melo da, 'ben küfür de etmedim' dedi, ortada senden korkmuyorum davranışı var. Hareket öncesinde de Melo sakin ve ayakta duruyor. Artı şu var; hiçbir görüntüde tükürük yok. Beklentimiz cezanın tamamen kaldırılması. Oyuncumuz görmemesi gereken bir kırmızı kart gördü. Artık konuşmayacağız, karar sonrasında tepkimiz ne olur onu görürsünüz" dedi.
(BÇ-BÇ-S)

07.02.2013 15:57:23 TSI

Editör: Wan Haber