Melikşah Üniversitesi'nde hayırseverler tarafından yaptırılan kız öğrenci yurtlarının ve sosyal tesisin açılışı yapıldı.
Melikşah Üniversitesi kız öğrenci yurdu kampusünde düzenlenen açılış törenine Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "İnsanoğlunun doğduğu yeri sevmesi fıtridir. Yani içinden gelir. Tabi güzellik bakımından çok çirkin yer olsa bile insanoğlu doğduğu yeri sever" dedi.
Vali Şerif Yılmaz ise, "Kayseri'ye tayin olduğumda bir büyüğüm dedi ki, bizim ilimizden gitmene üzüldüm ama yine bir alimler şehrine gidiyorsun dedi. Kadimden gelen bir medeniyet, bir kültür, bugün ilimizde devam ediyor. Bugün 4 üniversitesi olan, alimlerin yetiştiği bir şehir bugün, Türkiye'nin geleceğini etkileyecek nesilleri yetiştiriyor. Dünyaya hizmet edecek nesilleri yetiştiriyor" ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından, hayırseverler tarafından yaptırılan kız öğrenci yurtlarının açılışı yapıldı.
(MFT-AÖ-Y)

14.12.2012 15:20:29 TSI

Editör: Wan Haber