Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak Erciyes dağı eteklerinde yer alan ilçenin aşarı yağışlarda olabilecek sel taşkınlarına karşın kanallar inşa ettiklerini söyledi.
Kazım Karabekir, Esenyurt, Erenköy, Keykubat, Yıldırım Beyazıt, Hisarcık, Kıranardı, Konaklar gibi bölgeler de taşkın su kanalları inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, sel suların artık tehlike arz etmediğini çünkü önceden doğal yapısı ile mahalle çöplüğünü barındıran kanalların şimdi beton duvar ile perdelenmiş birer kanal haline getirildiğini kaydetti.
Taşkın su kanallarını sürekli olarak temizlenerek çöplük olmasından kurtarıldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Melikgazi Belediyesi olarak Germir bölgesinde Sivas Caddesi ile 427. sokak arasında kanal inşa edilecektir. Ayrıca Erenköy mahallesinde Billur Bağları Caddesi ile Askeri hastane caddesi arasında Taşkın su kanalı inşa edilecektir. Erciyes Yolu ile Çaybağları yolu arasında yapılan kanal üstündeki yaya yolları ve oturma bankları ayrı bir nostalji ve yürüyüş yolunu bölgemize kazandırmıştır. Kanal üstü yapılan ağaçtan oturma bankları ve köprüler bölgenin doğal güzelliğine hem uyum sağlamış hem de ayrı bir güzellik katmıştır" dedi.
Erciyes Dağı Bölgesinde olabilecek sel sularını disiplin ve tahliye etme amacı ile imar planlarında yer alan taşkın su kanal inşaatlarının DSİ ile görüşmeler neticesinde yapıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, inşaatların önümüzdeki aylarda başlayacağını ve bu bölgelerde bir bütünlük içerisinde çevre ve doğa uyumluluğunu da unutmadıklarını sözlerine ekledi.
(AÖ-Y)

04.02.2013 13:36:19 TSI

Editör: Wan Haber