Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye İstatistik Kurumunun 2012 yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayım sonuçlarının açıklandığını, buna göre Melikgazi İlçe nüfusunun toplamda 509 bin 309 kişi olduğunu söyledi.
Kayseri'nin Anadolu'nun yükselen bir değeri olduğunu, mali, ticari, üretimi ve alış veriş merkezleri ile bölge şehir olarak hizmet verdiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, ''Kayseri her yönü ile gelişen ve büyüyen bir planlı şehirdir. Örnek ve referans gösterilen ve son 20 yılda gerçekleştirilen yerel yönetim çalışmaları ile takdir toplamaktadır. 2012 adrese dayalı nüfus sayımında da Melikgazi ilçesinin toplam nüfusu 509 bin 309 olarak tespit edilmiştir. 5 merkez ilçesi bulunan Büyükşehir merkez nüfusu 1 milyon 116 bin 393 olup, Melikgazi Merkez nüfusu 509 bin 309'dur. Buna göre büyükşehir sınırları içersindeki beş ilçe arasında nüfusun yüzde 46'sı Melikgazi İlçesinde yaşamaktadır. Melikgazi Belediyesi olarak Kayseri ilimizin yüzde 46'lık bölümüne hizmet vermekteyiz'' dedi.
2012 nüfus bilgilerinin incelendiğinde 57 ilin genel nüfusundan daha fazla bir nüfusa sahip olduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçesinin sanayi bölgeleri, ticaret ve üretim merkezleri, planlı ve sağlıklı yerleşimi ile bu nüfus yoğunluğuna modern ve etkin bir belediyecilik hizmeti sunduğunu kaydetti.
İlçe halkının temiz bir çevre ile güne başladığını, güvenli ve seri ulaşımı büyük ölçekli parkları ve sosyal tesisleri ile hizmette bütünlük gösterdiğini, en önemlisi gecekondulaşmanın adının bile anılmadığını, el arabası ve at arabalarının tarih olduğunu, dükkanların önünde tezgahların bulunmadığını belirten başkan Memduh Büyükkılıç, ilçe nüfusunun 500 bini geçmesinden dolayı, meclis üyesi sayısının da artığını ve 37 olan meclis üyesi sayısının 45'e yükseldiğini sözlerine ekledi.
(ZB-Y)

28.01.2013 12:12:55 TSI

Editör: Wan Haber