Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, merkez hizmet binası Kültür ve Sosyal İşler Bölümünde yer alan Konferans ve Tiyatro Salonu'nun görsellik, ses, yankılanma ve ışıklandırma yönlerinden yenilendiğini ve koltuk sayısının arttırıldığını bildirdi.
Melikgazi Belediyesi Hizmet Binası bünyesinde 2 nikah salonu, bayanlara yönelik spor ve fitnes salonu, sergi salonu ve tiyatro salonunun bulunduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Melikgazi Belediyesi olarak kültür ve sosyal çalışma ve etkinliklere büyük önem veriyoruz. Belediye olarak bu tür çalışmaları bizzat yerine getirirken, ayrıca talepler doğrultusunda konferans ve tiyatro salonumuzu kiraya da vererek kültür ve sanat etkinliklerin burada sergilenmesine imkan tanıyoruz. Dolayısı ile bu mekanlar yoğun bir şekilde kullanılmakta ve değerlendirilmektedir. Bu durumda yoğun kullanım sonucu bu mekanların mobilyalarında eskime, yıpranma olmaktadır. Belediye olarak konferans ve Tiyatro salonunda inşaat çalışması yaptık. Bu kapmamda ses ve ışık sistemini geliştirerek yeniledik. İç dekorasyonunu yeniledik ve görsel güzellik kattık. Tüm bunları yaparken de izleyici sayısını artırmak için koltuk sayısına ilave yaptık'' dedi.
Belediyenin sosyal ve kültür merkezleri ile spor merkezlerinin haftanın 7 günü hizmet verdiğini ifade eden Büyükkılıç, özellikle Tiyatro ve Konferans Salonu'nun hafta sonları büyük bir yoğunluk taşıdığını ve rağbet gördüğünü kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, geliştirilerek ve modernize edilerek yenilenen Tiyatro ve Konferans Salonu'nun hayırlı olması temennisinde bulunarak, semtlere sosyal, kültürel ve spor merkezleri yapılması yönünde büyük bir talep olduğunu da ifade etti.
(ZB-Y)

09.01.2013 15:55:59 TSI

Editör: Wan Haber